İlk etapta işe yarar bir çözüm gibi gözükse de zamanla eski siten google arama motorundan kaybolur gider. Hocam google arama motorunda tık alan site yükselir. Tık alan site aslında yeni siten sayılacağından eskisi çöp olur. Bu durumu ben yaşadım ve tavsiye etmiyorum. Her site için özgün yazı daha mantıklı. 3 ay gibi bir süre boyunca kopya sayar ama 6 ay gibi bir sürede eskisi gider sadece yenisi kalır elinde. Tavsiyem ufak tefekte olsa değişikler yapıp yayınla 301 e gerek yok bence kopya içerik olarak olarak 3 ay gibi bir süre görmesinden ziyade benzer olarak görmesi ve 2 siteninde ayakta durması daha iyi. hitini 2 ye bölmüş olursun ama 2 sitende ayakta durur. Tabiki bu benim düşüncem arkadaşlar.
Teşekkürler cevap için.
Aslında gayet mantıklı bir çözüm yolu fakat aynı anda 2 siteyle birden ilgilenemeyeceğim ve domain ile içerik artık uyumsuzlaşmaya başladığı için içeriklerin %90'ını kadarını yeni siteye ve uygun domaine aktarmaya karar verdim. "Neden sadece domain değişikliğine gitmedin" diye soracak olursanız? Önceki domain kendi konusunda Türkiye'de tek ve 4. yılına yaklaşan bir domain. Tüm siteyi ve içeriği tamamen yönlendirip kaybolmasına göz yumamadım. Çünkü bir iş kaynağı benim için.
Hiti 10k tekil falan olsaydı zaten böyle bir şeye girişmezdim ama reklamsız vs. günde 1-2k tekil anca geliyor. 3000 civarı post var.
Eski sitenin hit kaybetmesini göze aldım, sadece benim için yeni sitenin kopya olarak algılanmaması önemli, zaten onu da yönlendirme yolu ile 6 aylık süreçte atlatacağını söylemişsiniz.