kralmchalen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Dışarıda otobüste kaldırım kenarında popo büyütüyor dediğin adamlar yorgunlukta ölüyor. Ailelerine , kendilerine zaman ayıramıyor. Gecenin ayazında sabaha kadar senin güvenliğin için duruyorlar. İt kopukla uğraşmak kolay değil. Siz hayatınızda hiç sabit bir yerde görev bitine kadar beklememişsiniz o yüzden böyle konuşabiliyorsunuz.

Büro'da karakolda popo büyütenler ise daha düne kadar 12/12 çalışıyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? 12 saat karakolda oradan oraya koştur, 12 saat dinlen, tekrar gel diyor. İzinler kapanır ansızın. Ailenle plan yaparsın pat mesaj gelir göreve hemen gel derler vs vs. örnekleri çok.

Ankara'da bahsettiğiniz yerleri de iyi biliyorum. Aylardır bekliyorlar. Neden bekliyor? Herhangi bir siyasi olay karışıklık çıkmasın diye. Yasa dışı basın açıklaması yapmak isteyenler, eylem yapmak isteyenler vs vs.

Orada bekleyen polislerde bu durumda çok memnun değiller emin olun, gidip bir gün konuşun, sohbet edin.

Bunları iyi biliyorum o bölgede görev yapan tanıdıklarım var, babam dahil.

Her mesleğin kendine göre zorlukları var hiç biri kolay değil. İşin özü işin içinde olmadan bilmeden etmeden "popo büyütüyolar" lafı hiç yakışı değil.
Polisten dost olmaz. Başıma gelen olaylardan sonra kesinlikle olmayacağını da öğrendim. İllaki iyi insanlar da varır polislerin içinde ama çoğu bana göre yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi davranıyor.

Beni arabayla ilçe emniyetten merkeze götürmek için birbirleri arasında tartıştılar. Ben bi gezip geleyim telaşına tutuştular. Ben orada suçsuz yere götürülüyorum adamlar nasıl gezsem diye kendi arasında tartışıyor.