Zaten bende pahalı demiyorum genelde ticari programların lisansı dahi uygun fiyatlarda ancak alım gücümüz çok düşük olduğundan hakettiğinden 4-5 katı fazla vermemiz gerekiyor e buda kimsenin işine gelmiyor.
15.000 lira değil 150.000 kazanıpta crack kullanan dahi beklerim o ayrı mesele birazda millet olarak bedavaya uçan bir yapımız var benim yok ama benle dönmüyor bu işler.
Şu durumda dahi fiyatını ödeyebildiğim yazılımları lisanslı kullanıyorum ki zaten ticari yazılımlar parasını fazlasıyla çıkarıyor.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Ama dediğiniz gibi 3-5 kişinin böyle düşünmesi yetmiyor, komple bir ülkenin zihniyetini değiştirmemiz lazım.
Konuda mevzu çıkması an meselesi
Yok çıkmaz hocam, ihtimali yokmu dersen kesin var, yeterki birbirimizi anlayalım yoksa crackler havada uçusur.
aynı sektörde benimde sitem mevcut (legal olarak) office photoshop gibi programların orjinal linkleriyle kendi download sayfamdan yapmama rağmen bir çok kez uyarı aldım, bir ara adsense'mi kısıtladılar, yine aynı linklerle kendi download sayfamdan değil de direk link adresini yazarak konuyu güncelledim : ) düzelttiler vs. vs.
tamamen şans diyebilirim, telif hakları, avukatların mailleri felan çok uğraştırıcı bir süreç heleki program adını direk google yazınca resmi siteden de önde çıkıyorsanız hiç çekemezler
Hiç sormayın aynı dertteyim, Tamamen ücretsiz olan programlarda bile sorun yaşadım. Tamindirde, gezginlerde en popüler programlar arasında olan benimde hemen onların altında çıktığım 2-3 program için uyarı geldi bana kaldırttırdılar hitimin yüzde 40ını kaybettim ama diğerlerine hiç birşey olmadı. Zaten birşey kazanmıyorduk dibin dibini gördük iyice.