Merhaba
Bende depomun bir kısmını stüdyo yaptım. İlk başlarken duvara ince beyaz sunta plaka koymuştum. Saksıya ayak takıp spor ışık haline getirmiştim

Halen de dururlar.
Bu gibi şeylerle başla derim. İşi büyütünce bunların yetmeyeceğini görürsün.
Bende 3lü fon karton perde seti aldım. Yeşil beyaz gri olarak. 2 tane de paraflaş. Hepsinden de gayet memnunum.
Sadece perde sorarsan kağıt fon al. Ama derinlik işe yaramaz dersen duvar kağıdı da işini görecektir sanırım. Yeterki ışığı yansıtan bir şey olmamasına dikkat et. Parlama ve ışık patlaması olmasın.
Sadece yeşil perdede tecrübem yok, genel olarak çekimlerle ilgili tecrübem (şimdilik bana yetecek düzeyde amatör seviyede) var. Karton kullanılabiliyor perde yerine fon olarak ama kırışma sorunu olduğu söyleniyor. Tabii ben neticede orayı sabit kullanacağım için düşünülebilir.
Duvar yeşile boyatılsa sonuç vermez mi? Bilgim olmadığı için soruyorum.
Çok özel uygulama yapmak lazım ki yine de perde kadar basit bir çözümdeki kaliteyi yakalamak zor olur ve renk değiştirmek için yine perdeye ihtiyaç duyulur.
O fon kağıtlarını nereden tedarik ettiniz?
Yeşil perdeyi bende düşünüyordum ama fon kağıdı çok daha mantıklı.
Konuyu açan arkadaşta bu kısmı dikkate alsın bence.
Kağıt düşünülebilir ama o zaman da kullanılacak kağıt, karton hakkında bilgi gerekir bana. Yine de benim tercihim perde. Gerektiğinde başka yerde de kullanmak üzere taşımada sorun yaşamam.