Kesinlikle katılıyorum size, ama burada sorun fiyatın ülkemizde pahalı olmasından değil ülkemizin ekonomik durumunun kötülüğünden kaynaklanıyor. Ama birde şöyle birşey var bilinçli kullanıcı yok diyebiliriz. Ayllık 1-2 bin kazanan adamda crack kullanıyor, Aylık 10-15bin kazanan adamda gidip crack kullanıyor. Şuanda şirketler haricindeki ev kullanıcılarının neredeyse tamamı crack kullanıyor. Şirketlerinde tabi bir kısmını bu olaya dahil edebiliyoruz.
Özetlersek; Sebebin ilk kaynağı alım gücü, 2.si ise eğitim olarak çok geride kalmamız.
Zaten bende pahalı demiyorum genelde ticari programların lisansı dahi uygun fiyatlarda ancak alım gücümüz çok düşük olduğundan hakettiğinden 4-5 katı fazla vermemiz gerekiyor e buda kimsenin işine gelmiyor.
15.000 lira değil 150.000 kazanıpta crack kullanan dahi beklerim o ayrı mesele birazda millet olarak bedavaya uçan bir yapımız var benim yok ama benle dönmüyor bu işler.
Şu durumda dahi fiyatını ödeyebildiğim yazılımları lisanslı kullanıyorum ki zaten ticari yazılımlar parasını fazlasıyla çıkarıyor.