SefaUyanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Site evrim ile ilgili olduğundan ötürü dini tezat bir sitedir kuvvetle muhtemel. O yüzden Kur'an-ı ve Hadislerle ilgili şeyleri yalanlayacaktır. Nede olsa evrim geçirdiniz sizler.
İbn-i Sina'nın birçok şeyi günümüzde kullanılıyor tıpa da bu kadar uzaksınız belliki. Günümüzde o kadar büyük bir tıpçı var mı bilmem farkındamısınız ?
2) Verdiğiniz bu örneklere Kur'an meali okudum derseniz yanılmış olursunuz şemsten makalat ve imam nevevi vs gibi kitaplar Kur'an-ın tefsiri vs değildir. Türkçe meal okumamış bir adam derken eğer benden bahsediyorsanız yanılıyorsunuz daha ilerisine girmeyeceğim. İslam daima ileridir ve günceldir bunu kimse inkar etmiyor.
Lakin bu güncellik peygamberin tavsiyelerini çöpe atmak değildir.
Ben burada egomu tatmin etmek için cevap vermiyorum. Senin gibi insanların dini yanlış anlamalarına engel olmaya çalışıyorum.
3) Buna cevap vermemişsin ki link vermişsin ve cevap verdiğini zannetmişsin.
Şimdi ayetleri ve hadisleri zahiri manasıyla bakarsan sıkıntıya binersin ki okuduğun halde bu durumdaysan binmişsin belliki.
Örn : Selefiler, Allah'ın eli falan olduğunu meal ederler. Ayette geçen meal şudur : Allah'ın elleri sizin üzerinizdedir.
Hadiste geçen hacamatın şifa olduğu belirtilir. Bunun sizin dediklerinizle uzaktan yakından alakası yoktur ki.
4) Sizin algı probleminiz var sanırım ? Arkadaş hükümleri sorgulamak diyor ? Mesela zina nasıl haram olur ? Yada içki neden haram ? Yada Domuz eti neden haram ? az yesekte mi haram ? Sağlığıma zarar vermeyecek kadar içsem de mi haram ? Evet bir damla dahi içsen haram ! Hüküm ayetlerinde sorgulama yapamazsın bu kimsenin haddine değil.
Senin bilimine göre ; bir damla içkinin bir zararı yoktur, o zaman senin aklına göre bu içilebilir.
Daha fazla burada evrimleşme... Sen bu bilgilerini kendine sakla arkadaş derdine çare ararken sen peygambere taş atıyorsun sen kimsin ?
DİN AKIL DİNİ DEĞİLDİR, NAKİL DİNİDİR nokta !
Bişeyler anlatmışsında ne anlatmışsın onu anlamadım uzun uzun yazınca mantıklı olmuyo. Sırayla cevaplıyım sana
1 -) r10'da mantıken Ronalinho ile alakalı olmalı bu mantığında ? Site tümüyle bilimsel bir site bakmaya tenezzül etsen konışmak yerine algılayabilirdin ve bunun yerine benim evrime inandığımı maymundan geldiğimi dile getirerek yani bir müslümana kafir diyerek DİNDEN ÇIKTIN bilmem farkındamısın ?
2 -) Algılayamadığın bu uçtan diğer uca kadar din yada dini kişilerin hayatları düşünceleri üstüne okuduğumu söyleme şeklimdi. İslam ilericiliği emreder evet bunun farkındayken 1.000 senelik hacamatın peşindemisin ? O dönemde bu dönemki tertibat olsaydı peygamber yinede hacamatmı önericekti ?
3-) Zahiri Batıni mantığıyla gelme bana Hasan Sabbah'ın mantığıdı kuranın bir zahiri anlamı vardır sizler anlarsınız bir batıni anlamı vardır imamlar anlar demek. Fakat Kamer Suresi 17. ayet derki Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
4 - ) Hükümleri sorgulamak ne alaka benim söylediklerimden ? Ki sorgulanabilirde gayet mantıklı bu yüzden tefsirler mevcut değilmi ? Zina nasıl haram olur yada içki neden günah 1 damlada içsem günah gibi soruları düşünmek günah olsa islam alimleri düşünmezdi, düşünmüşlerki bu sorulara cevap bulabilmişler bu cevaplarda bu günlere dek gelmiş.
-----------
Sorularına cevaplarım bitti, şimdi derin bi nefes al beynine oksijen gitsin dinle beni. Daha fazla evrimleşme yada peygambere taş atıyosun kimsin gibi dayanağı olmayan aptalca söylemlerle insanları kışkırtıp kendine destekci bulmaya çalışma çünkü bu dediklerini yapmıhyorum 70 iq ortalamasına sahip herkes anlayabilir bunu.
Hacamarı savunarak İslamı savunduğunuzu zannediyosunuz. Hacamat M.Ö. 1550 yılında dahi yapılıyordu araştıran bilen varmı ? İslami bi keşif yada islami bir tedavi yöntemi değil ! O dönemki alternatifler arasında en iyisiydi. Ve bundan dolayı peygamber bunu yapın diye bi tavsiyede bulundu. Günümüzdeki modern tıp imkanları o yıllarda olsaydı tavsiyesini değiştirmezmiydi sizce ?
Şekilciliği bırakın dini biraz anlamaya çalışın çok zor değil..