Hocam bu iş finans haber sitesi açmaya benzemez. Sadece sana örnek vererek bazı şeyleri açıklamaya çalışayım. Bu arada yapabilirsin yapamazsın gibi yorum yapmak istemem her imkansızın bir imkan oluşturacak tarafı vardır.
İlk önce hukuk kısmın olması lazım. Örnek geçenlerde birisi paribu.com ile mahkemelik olduk sebep ise paribu.com buna fazla btc yollamış yanlışlıkla kişi bunu bildirmiş paribu.com sonra umursamamış şimdi fazla btc geri istiyor eleman ödemem diyor ve sonuç mahkemelik oldular. Bu çok basit bir örnek olması için söyledim sana ve adamların şuan kendi içlerinde hukuk departmanları var.
Bu iş sadece kodlama ya da güvenlik ile de olmuyor. Örnek BTC bölünüyor ve BTG oluşacak dendi. Sistemin bunu destekleyecek mi desteklemeyecek mi hemen hazırlaman gerekecektir. Şun destekleyen borsalar bittrex de dahil olmak üzere desteği geri çekeceklerini duyurdular çünkü adamların block serisi açık kaynak kodlu olmadığı ortaya çıktı. Yani coin sistemlerinin mantığı sadece programlama bilmek ya da çok iyi güvenilir sistem kurmakla olmuyor.
İşin birde rekabet kısmına gelelim. Sistemi bitirdin herşeyi çözdün bu alanda uzman kişileri de kadrona koydun başladık serüvene. Bütün üyeleriin kimlik bilgileri fotokopiler sende toplanıyor. Çünkü güvenlik için onay veriyorsun. Bu kadar büyük karların olduğu bir pazarda birisi sistemlerine saldırdı ve bilgileri çaldılar senden. Olmayacak bir durum değil. Güvenlik sigortaları var onlardan yaptırırsın açılacak bütün davalara kendini güvene alırsın ama bunun sana getireceği işletme masrafını düşün.
Yada bu tür sistemlerin sunucularına 7/24 saat kesintisiz ulaşılması gerekiyor. Basit Ddos saldıları bile mide bulandırır. Örnek olarak sana c-cex.com verebilirim adamların sosyal medyada dönen muhabbeti görürsen 1 haftalık ddos saldırısının adamlara maliyet 750bin dolar olmuş. Benim bile orada hesabım vardı çektim içindeki bütün coinleri çünkü sürekli ulaşım sorunu yaşıyordum.
Kardeş amerikayı yeniden keşfetmeyeceksin sonuçta. Yapılmayaca bir iş değil. Çok iyi risk analizi yaparak kendini ve bütçeni hazırlayarak yapabilirsin. Geleceğin en büyük kazanç kapılarından birisi sonuçta.