StopBozutmak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BU çekimlerin çogu fake belli zaten ,tabiki istismar edenler var yok demiyorum ama öyle bir algı oluşturuyorki asla para vermeyin verirseniz aptalsınız ,gerizakalısını bunların hepsi böyle gibi yorumlayanlar dahi oluyor
bence asıl amaç toplumdaki vicdan duygulaını tamamen bitirmek gerçek ihtiyaç sahibi yaşlı başlı, şansı yaver gitmemiş emekli vs olamamış, veya engelli çevresinde bakacak kimsesi olmayan veya bir şekilde o duruma düşen gerçek ihtiyaç sahipleri var .
isteyen verir isteyen vermez burda şunu unutmamak lazım dışarda dilenen 10 kişiden 2 gerçek ihtiyaç sahibi bile olsa o 8 kişinin suçu diyemeyiz, ben kendi adıma param varsa bütceme göre veriyorum ve çok mutlu oluyorum. tabiki sahtekarlara kızıyorum ama ,,ama ya gerçek ihtiyaç sahibi ise diyor ve veriyorum mutlu oluyorum.
ben yaradılış için veriyorum ben enpati yapıp veriyorum.
bazıları ayet vs gösteriyor çalışşın vs kardeşim 70 80 yaşında adam hiçbir güvencesi yok nasıl çalışacak ,burda sahtekarları katmıyorum onlar ayrı.
ve %90 müslüman oldugunu idda eden bir ülkede sokakta çöpten sebze meyve toplayan yaşlı ninelerimiz var ,yazıkki ne yazık bize.
İstanbulda işlek bir caddede yada herhangi bir yerinde 1 saatte 100 liradan aşağı kazanmaz. Günlük 100 lira kazanan birisi nasıl ihtiyaç sahibi olabilir. İhtiyaç sahiplerine belediyeler (parti gözetmeksizin hemen hepsi) ellerinden geldiği kadar yardım ediyor. Özellikle Tuzla Belediyesi bu konuda çok titiz.

Dediğiniz yaşlardaki insanlar 1 gün bilemediniz 1 ay ihtiyacı olduğu için dilenir sonra sıcak parayı görünce daha çok dilenmeye başlar bu hep böyle oldu olmaya da devam edecek.

Hani son cümlenizde çöpten sebze meyve toplayan yaşlılar konusuna değinmişsiniz. İşte onları sokakta dilenerek görmezsiniz, gelir pazar kalkınca sessizce alır alacağını. İşte bu konuda gerçekten yazık bize...