Merhaba arkadaşlar,

Forumda çok aktif birisi değilim fakat uzun süredir aklımda olan Haber Sitesi Yazılımı ve Mobil Uygulama projesine başladım.

Öncelik haber yazılımı bunun içinde veritabanı tasarımıyla uğraşıyorum şuan. Aynı zamanda bir arkadaşımda tasarımı yapıyor. Mobil uygulama webden sonraki kısım olacak. Sistem Php ile Laravel kullanılarak yapılacak. Veritabanı ise MariaDB (Mysql).

Şimdi benim sizlerden istediğim şudur.

Piyasada bir kaç ürün var, Cm Bilişim, Te Bilişim, Gazisoft ve Wp temalar.

Bunların hemen hepsinde özellikler ve kullanım aynı. Ben ise daha orjinal birşey yapmak istiyorum. Sistem zaten opensource olacağı için isteyen daha sonra geliştirebilir fakat bir çok modülün en baştan olmasını istiyorum.

Bu nedenle sizlerden tavsiyeler istiyorum arkadaşlar. Bunlar klasik gazete manşetleri ve burçlar gibi şeyler değil. Daha sipesifik modüller ve ihtiyaçlar olursa en azından bir çok kişi ciddi maliyetlerden kurtarır diye düşünüyorum.
Mesela bir arkadaşım gazisoft kullanıyor. Fakat haber girişi kısmında editörlerin girdiği haberleri onaylayacak bir mekanizmaya ihtiyaç duyuyor fakat gazisoft bunu karşılamıyor.

Ya da soru cevap sayfası gibi ihtiyaçlar olabilir.

Benim amacım bu tip tüm ihtiyaçları belirleyip tüm mimariyi sağlıklı bir şekilde hayata geçirmek.

Tasarım 2 haftaya bitiyor ardından css/html kısmı başlayacak. Bu bekleme sürecinde tüm bu modülleri ve ihtiyaçları sizlerle belirleyip hemen kodlamaya geçmek istiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.