Merhaba arkadaşlar,
Geçen gün yaşadığım sayfada erişimin sıfırlanması problemi sonrası facebook'a başvuru yapmıştım. Sayfamın erişiminin neden kısıtlandığını anlamadığımı ve haber sitesi sayfası olduğundan sürekli haber paylaşımı yapıldığından erişim kısıtlamasının kaldırılmasını talep etmiştim.
Sayfama 1 yıldır ufak bütçeli de olsa Sayfa beğenisi reklamı verdiğimden reklam veren desteği (e posta desteği) kısmı açık olduğundan oradan da başvuru yaptım. Reklam verdiğim halde neden erişimim ksıtladı gibi serzenişte bulundum. reklam veren desteği ile 1 günde dönüş yapıyorlar.
Şimdi konuyu açmama sebep olan kısma geldik
Facebook'tan arayan arkadaş dedi ki, facebook instatn articles sistemine geçtiği için az paylaşım ile yüksek erişim mantığıyla anlık 10 20 paylaşımı spam olarak algılar. ( bizim siteye girilen haberler 15 dk da bir toplu düştüğünden 1 dakika içinde 15 paylaşım yapılmış e bu yüzden spama girmiş sayfa)
Bu sebeple Instant articles kullanan sayfalarda saatte maksimum 3 paylaşım olmalı, hatta 3 bile zararlı olabilir, 1 yada 2 paylaşım yapmalısınız dedi.
Daha önceden bir uyarı veya ikaz gösterilmediğinden bende r10 da bu konuyla ilgilenen arkadaşlara bu durumu bildirmek istedim. Biz Instant articles öncesi 3 yıldır otomatik olarak düşüyordu haberler. tıklanıyordu da ancak Instant articles çıktıktan sonra böyle olmuş.
Hesabınız spama düşmesin diye uyarmak istedim.
Bu arada arayan arkadaş site adresini aldı. Engeli kaldırtıp arayacağını söyledi. Umarım açılır.
Herkese iyi forumlar