2 yaşından 15 yaşına kadar gözlük
15 yaşından 21 yaşına kadar da lens
3 sene önce de hem Göz içi mercek ameliyatı ve lazer ameliyatı olmuş birisi olarak söylüyorum. Bilgisayar ekranı eğer yaşınız 20 den sonraysa gözlerinizi bozmaz, zarar da vermez.
Ama siz haddinden fazla bilgisayar ve telefon klullanırsanız bu gözlerinizi yoracaktır. Bu sebepten dolayo
@Ofisimo; arkadaşın dediği gibi gözlerinizi dinlendiriniz.
Ama illa karanlık bir oda da dinlendirmenize gerek yok ve ayriyetten 1 hafta bilgisayardan uzak durmanıza da gerek yok.
Göz içi mercek ameliyatı olduktan sonra göz tansiyomun tavan yapmasına rağmen doktorum yarın bilgisayar veya telefon kullanamazsın diye birşey söylemedi ısrarla sormama rağmen sorun yaşanmaz dedi. Düzenli olarak doktoruma da giderim herhangi bir sorun yok.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama, baktınız bunlarda işe yaramıyor doktorunuzdan ilaç veya bu konuda serum isteyebilirsiniz. Bire bir tedavidir.
Yaşım 22, gittiğim doktorların hepsi stresten veyahut uykusuzluktan olur diyorlar. Şöyle bir durum var ki bu seğirme olana kadar bir stresim yoktu, şuan ise tek stresim gözüm seğirmesi ve stresim olduğu için gözüm seğiriyor, o zaman bu duru bir paradoks ve sürekli devam edecek
Segirme olayının benzeri bana olmuştu bilgisayarda yoğun çalışmak zorunda olduğum bir dönemde. Üç beş gün bilgisayardan uzak durunca düzelmişti. Karanlık loş ortamlarda bilg. kullanımında özellikle gözler çok fazla yoruluyor. Uyku düzenine de dikkat etmek iyidir.
Açıkçası gözlerimi dinlendirmem pek mümkün olmuyor, işimiz bilgisayar sonuçta

. Uyku düzeni konusuna gelirsek yaklaşık 2 yıldır düzenli bir şekilde Sabah 5 gibi uyur öğlen 12-1 arası uyanırım. Düzenli ama saçma bir düzen sanırım, vücut için gece uykusu önemlidir ve bunu da yapamıyorum pek.
Gözlerinizi dinlendirmeniz gerekmektedir. en azından 1 hafta bilgisayardan uzak durun. Her gün yarım saat karanlık bir odada entarafa bakın gözü dinlendirir.
Bilgisayardan 1 hafta uzak durmam imkansıza yakın sanırım şu zamanlar, belli bir süre beklemem gerekecek dinlendirmek için gözleri
Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.