AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslüman bir toplumda Allah, kitap, din ve peygamber sadece ağızan çıkan sözde kalmasa; Kuran'ı doğru okuyup anlamış olsak, hayatımıza peygamerimizin hayatını örnek almış olsak, Peygamberimizin ilk evliliğinin, kendinden 15 yaş büyük, iki kez evlenmiş üç çocuklu olan Hz. Hatice ile olduğunu bilip ona göre hareket ederdik. Ama maalesef herşey lafta kalıyor ve "o ne der bu ne der" yerine "buna Allah ne der" dediğimiz gün inşallah böyle sıkıntılar kalmaz.

Ailenize peygamberimizin ilk evliliğini örnek gösterin.
sağolun hocam mutlaka anlatacağım bunu.

haokah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam seviyorsan ve bu ilişkinin seni mutlu,huzurlu edeceğinden eminsen, ailenin karşısında dimdik durup ben bu şekilde istiyorum, ne sizden ne sevdiğimden vazgeçmem, bu konuda desteğinizi ve saygı duymanızı istiyorum demelisin. Yani ben olsam böyle yapardım.
hocam şuan o durumdayım yani iş bu noktaya gidecek gibi çözüm yolu bana bırakmıyor babam. annem zamanla tanıdıkça ikna olacak ama babam anlamıyor.

TRomantik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durum bende de mevcut. Bende kuz arkadaşımla bir yıldır devam eden ilişkiye sahibim. Benden 2 yaş büyük, bekar fakat sevgilim ve kız kardeşlerim arasında ufak çaplı sürtünmeler oldu bende fevri davranıp kız kardeşime yüklendim. Dananın kuyruğu kotu, resmen ailem ya o ya biz dedi. Ağzımı açamadım, nutkum tutuldu. Can ciğer aile ama hangi aile evladına bunu söyler? Hele ki karşısında ki insanı daha tanımadan bu kadar ön yargılıyken?

Şuan ne yapacağımı bilmiyorum, ilişkim çok şükür sıkıntısız devam ediyor, evdekilerde konusu açılmadığı sürece ses çıkarmıyor ama karşımda ki insan her geçen gün ümitleniyor. Bu işin sonu nasıl bitecek hiç fikrim yok. Arada kalmak o kadar kötü bir duygu ki; 6 aydır hiçbir gece huzurlu uyuyamadım, her günüm kasvet dolu..
gerçekten hocam insanın içinde öyle huzursuz edici birşey ki anlatamam keşke zamanı ileri alabilsem de yaşamasam şu olayları çekilecek gibi değil. inşallah rabbim hayırlısını versin hakkınızda