İlk odak noktanız para olmasaydı kazanabilirdiniz fakat ilk odak noktanız para olduğu sürece kazanmanız çok zor.
Ekonomik olarak ciddi seviyelere yükselmiş normal veya elektronik-sanaldaki işlerde başarının ilk sırrı gelir başarısı değil yapılan işin insanlara fayda sağlaması veya insanlar tarafından beğenilmesine bağlıdır. Hile hurdaya bulaşmadan zengin olmuş insanlara dikkatle izleyecek olursanız işlerini nasıl sevdiklerini motivasyonlarının tüketim odaklı para olmadığını görebilirsiniz.
Parayı sevmekle para kazanmayı sevmek arasında bir fark var. Hangisi daha iyi daha kötü bilmiyorum ama bu duygulardan birisi gerçekten başarıya hilesiz hurdasız götürürken diğeri insana her şeyi yaptırabilecek noktayı getiriyor ve gerçekten bu hangisi tespit edemiyorum.
Bugün Youtube'da Enes Batur diye bir genç var. Bu genç 2-3 yıl önce 30-50 izlenim alıyorken bile videolar atmaya devam etmiş. Tarzı , video içeriklerini beğenmesemde işte hem gerçek beğenilme (kendisini izleyip beğenenler küçük yaştada olsa ) yani geri bildirim başarısı hemde gelir başarısı düşülünce insan bir işi gerçekten içtenlikle yaptığında neler elde edebiliyor en büyük kanıtı. Belki bugün bir çok dizi oyuncusunun saatlerce setlerde orada burada bazen istemediği yerlerde rollerde oynamak zorunda kalarak kazandığı paradan daha fazlasını evinde veya istediği yerde keyfine göre belirleyip kazanabiliyor.