Nasıl bundan iyisi yok diyebiliyorsunuz? Neye dayanarak bunu diyorsunuz? Askeriyenin rapor almam için sevk ettiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sadece 1 tane Beyin Cerrahisi odası var. 3-4-5 tam sayısını bilmediğim kadar doktor var eyvallah. Fakat 1 oda nedir Allah aşkına? Bu insanlara ayıp günah değil mi? Acilden hasta gelir öncelikli olur ona lafım yok tabii ki fakat yeri geliyor 1 doktor olduğu için randevular 1 saat sarkarak gidiyor ve zaten en az 2 hafta sonrasına randevu alınabiliyor. Bu mu güzel olan sistem şimdi?
Ben iyisi yok demedim. Devlet hastanesi sistem olarak iyisi yok. Özel hastaneler için bir yorumda bulunmadım. Hocam ülkede doktor yoksa ne yapacak ben onu anlamıyorum. Ben örnek verim. 1 doktor poliklinik yapıyordur. 1 tanesi servistedir. 1 veya 2 tanesi o gün ameliyat günüdür. 1 kişide gece nöbetten çıkmış izinlidir. Anlayacağınız öyle 1 kişi yoktur anlatabildim mi? Tabi doktor sayısı il ve ilçeye görede değişmektedir. Adanada aynı anda 3 tane beyin cerrahisi poliklinik yapmaktadır. 15 tane dahiliye uzmanı aynı gün çalışmaktadır ama gastroentroloji uzmanı 1 tane evet demekki bölgeden bölgeye değişiyor. Bende her yerde 5'er doktor olsun kişi başı 15 dk oturalım sakin sakin dertlerimizi anlatalım kim istemez ama ben idda ediyorum eldeki doktor ve hastane sayısına göre sistem şuanlık iyi diyorum. Eskiye kıyaslayarak gayet iyi diyebilirim.
Edit: hesap numaramı özelden vereyim
Özel sağlık sigortamı sayende kullanmayacağım. Bilmiyorsundur belki muayene ücretinden tut her şeye para alıyorlar. Ağanın eli tutulmaz ne gönderebiliyorsan gönder.
Emekli olduğunda yediğimi söylediği para; Şuan aylık 1500 lira kesiliyor. 25 yaşındayım. 62 yaşında emekli olacağım. 666,000 TL (oda hiç artmadan)
666 bin TL 'mi devlet almasın. Onun emekli olduğumda vereceği 1500 lirayı istemiyorum. Ben bu parayı yatırıma çevirsem sağlık sorunumu da çözerim, emekli maaşımı da. Ha çözemem diyen. Benim kazandığım parayı benden iyi harcamayı devlet bilir diyen varsa onlarda ödesin. Karşı değiliz.
Bunları blğini düşünerek tekrar yazıyorum. Eğer 1500 TL kesiyorsa sen 6 bin TL falan alıyorsun. Emekli oluncada 1500 TL almayacaksın. En az 3k maaş alırsın. Yani kesintin ne kadar çoksa o kadar maaş alırsın. Ayrıca emekli maaşıda artacak. Bunun yanında ALLAH büyük bir hastalım vermesin diyorum. 600k parayla ne çözecen ya

bir hepatit c ilacı var 200k ALLAH vermesin uzak tutsunda öyle büyük konuşuyorsun ki yazık. Bazı hastalıklar için paranın önemi kalmaz isterse dünyalar sizin olsun.