- Site adresi: http://boardest.com
- Fiyat: 7.000 TL
- Pazarlık imkanı: Malesef yok. Fiyatı 10.000 TL'den indirdim.
- Aylık getiri: 0
- Açılış tarihi: Haziran 2016
- Kategori: Sosyal Ağ / Forum
- Site tüm içeriği ile birlikte mi satılık: Evet
- Hosting dahil midir: Hayır. Satın alan kişinin sunucusuna yazılım ve tüm içerik aktarılacaktır.
- Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır
- Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır
- Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet
- Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı: Hayır
Önsöz
Lütfen Boardest'ın uzun zaman önce terkedilmiş bir proje olduğunu; belirtilen fiyatın site içeriği, trafiği veya gelirinden ziyade yazılımın kendisi için istendiğini göz önünde bulundurun.
Boardest Nedir?
Boardest kullanıcılarının çeşitli konular ve alt-konular altında soru sormalarına, tartışma yapmalarına, link paylaşımına olanak veren çok-dilli ve çok-konulu, ölçeklenebilir bir forum ağıdır:
Boardest üzerinde kullanıcılar:- Soru cevap, serbest gönderi veya link paylaşımı formatında paylaşım yapabilirler.
- Gönderilere yorum yapabilirler.
- Konuları takip edebilirler (takip edilen konulara ait içerik anasayfaya gelmektedir).
- Kullanıcıları takip edebilirler (takip edilen kullanıcıların oluşturduğu içerik anasayfaya gelmektedir).
- Diğer kullanıcılara mesaj atabilirler.
- Başlıklara veya yorumlara upvote/downvote verebilirler.
Piyasadaki En İyi Quora/Reddit Alternatifi
Piyasayı araştırdığımda Boardest'ın hala en iyi ve en yüksek potansiyele sahip Quora/Reddit alternatifi olduğunu görüyorum:
- Mobil uyumlu.
- Temiz arayüz ve UX.
- İstenilen her dil eklenebilir.
- İstenilen her konu ve alt-konu eklenebilir (örn. http://tr.boardest.com/board/programlama).
- Dil ve konu esnekliği sitenin navigasyonel konforunu olumsuz etkilememektedir. Boardest navigasyonel açıdan -bence- Quora ve Reddit'ten bile daha öndedir.
Neden Satıyorum?
Burada olabildiğince samimi olmaya çalışacağım. Boardest'ı yürüttüğüm diğer projelere fon sağlaması amacıyla satıyorum. Boardest'la ilgilenmeyi açıldıktan 3-4 ay sonra önüme farklı fırsatların çıkması sebebiyle bıraktım ve bir daha hiç ilgilenemedim. Bu 3-4 aylık süre zarfında şu an istediğimden çok daha iyi teklifleri -projeyi sıfır bütçeyle ilerletmeye çalışmama rağmen potansiyelinin büyük olduğunu düşündüğüm için- geri çevirdim. Fakat yaklaşık 1 senedir meşguliyetimden ötürü sitenin yüzüne dahi bakamıyorum. Dolayısıyla ciddi anlamda moderasyon gerektiren sosyal ağ türünden bir işle daha iyi ilgilenecek ve daha başarılı olacak kişiler olduğunu düşünerek ve alıcı bulacağını umarak Boardest'ı satıyorum.
Çok Dilli
Boardest'ın mimarisi çok-dilli olmaya uygun şekilde hazırlandı. Henüz Quora yalnızca İngilizce yayın yaparken ben Boardest'ı global bir forumun gereklerine uygun şekilde tasarlamış ve istenilen dilin ayrı bir subdomain (örn. Arapça için
http://ar.boardest.com) olarak eklenebilmesine olanak sağlayan bir yapı kurmuştum. Site üzerinde şu an 4 dil görülebilir.
Bu nokta doğru değerlendirildiğince bence webdeki büyük bir boşluğu doldurmuş olacak. Her dilde yüzlerce/binlerce forumu gereksiz kılacak bir meta-forum, aslında Boardest'ın amacı bu: yüksek ölçeklenebilirlik = yüksek potansiyel.
Sağlam Domain Adı
Sitenin yaptığı işle oldukça uyumlu olduğunu düşündüğüm bir domain adı var.
Özel Yazılım
Yazılım özel yazılımdır, sıfırdan el yazması

PHP projesidir, framework olarak Symfony 3 kullanılmıştır.
Diğer Özellikler- Mobil uyumlu
- Kullanıcılar arası mesajlaşma (canlı)
- Bildirim sistemi (canlı)
- Temiz arayüz ve UX
Testimonials
Alıntı
"It looks really cool! Looks like you've built a TON of functionality. Nice work." - Dan McComas, Founder and CEO of Imzy
Alıntı
"It looks better than Quora or Reddit." - Lucian Marin, Founder of Sublevel.net
İstatistiksel Çok mühim değil fakat şu bilgileri de vermekte fayda var:- Sitenin kayıtlı üye sayısı: 1297
- Türkçe başlık sayısı: 563
- Türkçe yorum sayısı: 1352
- İngilizce başlık sayısı: 1160 (çoğu spam)
- İngilizce yorum sayısı: 316
Merak ettiğiniz her şey için yorum veya PM atabilirsiniz. Teşekkürler.