LitmuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektrik bağlatma ücretini bulunduğun elektrik şirketlerine göre senden isteyeceği tutar değişmektedir örneğin 300TL istiyor olabilir devir işlemleri için bunun 200TL'si teminat olarak sayılır ve ileride elektriği kapatmak istersen belirtilen işlem tutarı haricindeki teminat olarak kalan bedeli geri alabilirsin.

Benim tavsiyem 10.000TL altında ciro varsa aylık arkadaşınızın yanında devam etmendir yoksa giderler seni çok üzecektir rahat çalışıp gelir ve performans attırmak istiyorsun anladığım kadarı ile lakin gelen gidecektir.

Elektrik:80(ısınma sağlarsan klima gibi 150 olarak düşün)
Su:30
Telefon+İnternet:60(Turk.net olarak düşünürsek)
Kira:700(bulunduğunuz ile göre yazdım)
Aidat: bazı apartmanlarda ortak kullanım sağlarsanız bina ile iş yerinden de istiyorlar.
Stopaj: Kira bedeline göre değişmekte
Aylık,3AYLIK,YILLIK vergi kesintileri: Gelir ve gider oranına göre değişmekte
Muhasebeci:150-200 arası(bulunduğunuz ile göre yazdım)
İş yeri açılışı:600(muhasebecinin aç gözlülüğüne bağlı)
Noter imza beyannamesi ve muhasebeci vekaleti: 150TL
Çöp vergisiiş yeri sahibi size ödetmek isteyebilir)
İş yeri koltuk masa sandalya:

Sadece aklıma gelen standart hesaplamalar extraları var muhakak atladığımda var.

Allah yardımcın olsun kardeşim başarılar.
Hocam zaten şu an ofisteyim, yazdığınz masrafların tümünü ödüyorum. Elektrik arkadaşın üstüne, çünkü ofisin sahibi arkadaşm. Ama ofisi değişmem lazım. O yüzden muhasebe vergi levhası açmadan başka ofis bulmam lazım. Elektrik idaresi de vergi levhası istiyor, elektrik açılışı için. İş yerini meskene çeviremiyoruz sanırım, yani ben bu iş yerinde oturcam deyip elektrik açılmıyor. Araştırdım google de. Muhasebe açmak şart gibi, ya da dükkan sahibinin üzerine açtırıp elektriği o şekilde devam ederim. Şimdi vergi levhası alsam, herhangi birşey de satmıcam, boşa her ay 150 tl gider olacak.