Sağlık sistemi ücretsiz diyenler +7 tl verip beyinden muayene girmeleri lazım.
Her ay maaştan kesilen SGK primi nedir?
Bugün asgari ücretliden 524,36 TL SGK primi alınır. +100 tl ortalama da gelir vergisi alınır. 625 TL gibi bir parayı her ay ödüyorsunuz ve tutmuşlar sizden muayene +7 tl, ilaç başı 3 tl, yok en ucuz ilacı al, fark çıkarsa sen ödersin, yok ilaç katılım payı vs. vs. vs.
Bu gelir vergisi öyle bir şey ki durduğu yerde de durmuyor.
Az biraz toplum şartlarından iyi kazanıyorsanız (şükür etmeyi unutmadan) hepten canınızı okuyorlar. Ortalama 4500 brütten damga vergisi, işsizlik fonu , üstte saydığım maddeler elinize 3000 tl bir şey kalmaya başlıyor. Yılın ilk aylarında da olsun 3400 tl. Yahu kardeşim biz devletle bir ilişki mi yaşadıkta her ay nafaka öder gibi bu ücretleri ödüyoruz. Harcama üzerinden ödediğimiz vergileri hiç hesaba katmadım!
Ödüyoruz hadi ödemesine karşılığını kaç kişi tam aldığına inanıyor. Hadi tamı da geçtim %50-60-70 aldığını düşünenlerin sayısı bu ücretleri ödeyenlere oranlarsan kaç yapıyor?
Ulan önceden bu ülkede azarlayan memura; konuşma! benim ödediğim vergilerle maaşını alıyorsun diye karşı çıkan bir kitle vardı. şimdi bu kitle gitmiş, devlete ödediği paradan haberi olmayan, yahu 7 tl ödüyorsun birde üzerine konuşuyorsun diyen bir kitle gelmiş.
94. Yaşın kutlu olsun Türkiye'm.