Bu forumda gıpta ile baktığımız bir çok web site veya mobil uygulama sahibi olduğu aşikar. Benim bu alanda 12 senelik bir tecrübem var. Biliyorum ki bir çok yeni başlayan arkadaş yazdıklarımızı okuyor. Konu açan arkadaşa ve konuyu takip edenlere naçizane bir kaç önerim olacaktır.
Mesele site açmak değildir. Boşluk varsa onu doldurmak gerekiyor. Öncelikle internet ve mobil uygulama sektöründe açıkları aramakla başlamalı işe...
Ne yazıkki bu da yetmeyecek... gireceğiniz alan web sitesi ise çok para kazanabilmek için alanın aranma hacminin milyonlara ulaşmış olması gerekiyor.
Milyonlara ulaşan bir konu buldunuz bu sefer bu alanda otorite siteler varsa onlarla bir cephe savaşına gireceksiniz. Bu savaşta onların ağır silahları olacak ve onlara yenilmemek için sürekli, hayatta kalmak için mücadele edeceksiniz...
Bu arada şu dönemin popüler news cambazlarıyla da uğraşacaksınız onlar hem size hem düşmanınıza sıkacak kurşunu....Not: şu donemde gazeteler tüm popüler alan dışı konulara el attılar yalan yanlış haber yaparak google newsi manipule etmektedir.
Birde hitiniz artıkça google ile uğraşacaksınız
En önemli iki sorun adsense ve spam durumları... vs...
Eğer tüm olumsuzluklarla başa çıkabilirseniz googlenin algoritması gereği hemen hit alamayacaksınız site yeniyse bazı şeyleri zamana bırakıp sürekli takip edeceksiniz.
Bu üstekileri yaparken içerikleri fason değil kendiniz üreteceksiniz. Öyle artık 200-300 kelimelik yazılata google güvenmiyor. Konunum cevabı tek bir satır bile olsa o cevabı en görünür şekilde verip devamını uzatacaksınız ki daha verimli sonuçlar olsun.
Bir konu hakkında bir yazı yazdıysanız mutlaka ve mutlaka aynı konuyla ilişkili ikinci veya üçüncü bir konunuz olmalı ki insanlar farklı sayfaya geçmeli sitenizde vakit geçirmeli hem de sizin bu vesileyle geçişler yoluyla reklam gelirleriniz artsın...
Web konusunda yazılacakları buraya sığdırmak çok zor. Bu kadar yazabildim.
Gelelim mobil uygulama konusuna...
Bundan 5-6 ay evvel denemek amacıyla bir mobil uygulama yaptım. Mobil uygulama popüler, çok aranan bir konu üzerineydi.
İlk günden hit almaya ve para kazandırmaya başladı... tabi mevcut durum karşısında hayrete düstüm. Web siteai yapınca aylarca bekleriz. Ama mobil dünya öyle değil.
Biz yaptığımız her siteden mobil uygulamalar gibi hit alsaydık galiba şu an 200 site yapmış olurduk.
Velhasıl kelam üstte söylediğim uygulama gün geçtikçe büyüdü.
Mobil uygulamada eğer kullanıcıların girdiği sevdiği bir platform yapabilirseniz çok kısa bir sürede kazanç elde etmek mümkün.
Öyle seo filan mobilde hikaye. Illa ki dikkat edilecek noktalar var ama herşeyden önce kullanıcı mobil uygulamayı severse gerisi gelir.
Son olarak bazı arkadaşların şunu düşündüğünden eminim. 100 k girilen bi site ayda en fazla 500 kazandırır. 100 k indirilmiş bir uygulamada 500 lira kazanacaksa bu işe girilmez
Ben de böyle düşünmüstüm. Ama öyle olmuyor. Her anlamda çok kazancli bir dünya.
Biliyorumki forumda ne profesyonel adamlar var mobil uygulama geliştirebilecek.
Benim tecrübelerime göre web olayı mobil uygulama olayından 10 kat daha zor. Çünkü çok fazla degisken var. Mobil uygulamayı geliştirmek zor gerisi kendi gelir....
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.
Herkese bol kazançlı günler.