Sağlık hizmetini öven arkadaşları gördükçe çok şaşırıyorum. Türkiye'de mi yaşıyor bu arkadaşlar acaba? Bu övgüleri özellikle gidin devlet hastanelerinin önünde vatandaşa söyleyin bakalım ne cevap verecekler size.
9 ekimde devlet hastanesine gittim. Tabi 1 hafta öncesinden randevu sırası aldım. Hastane maceram 3 ekimde başladı. 9 ekimde doktor endoskopi, kan tahlili ve röntgen filmi çektirip öyle gelmemi istedi. Endoskopi için 1 hafta sonrasına randevu verdiler. 16 ekimde endoskopi ve kan tahlili yapıldı. Röntgen için ise 9 kasım tarihi verildi. Normalde endoskopi için 1 ay röntgen için 2 ay sonrasına randevu veriliyor. Randevu alacağım yerin aynen söylediği şey şu; "Eğer 200 - 400 tl arası verirseniz daha erken randevu alabilir ve doktor sizinle daha özel ilgilenecektir". Malesef hiç sevmediğim ama mecbur kaldığım şeyi yaptım. Hastanede çalışan yakınlar vasıtasıyla erkene aldırdım randevuyu. Erken dediğimde 16 ekim endoskopi, 9 kasım röntgen...
Mide ağrısından ölüp ölüp diriliyorum. Doktor rahatsızlığımın teşhisini söylemesi için neredeyse 1,5 ay gibi süre geçmesi lazım. Allah korusun ya ben kansersem? Bu süre çok çok uzun.
Sağlık hizmetinde memnun kalan arkadaşlara hayret ediyorum ya. Neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaş.
Edit: Şunuda belirteyim. Özel hastaneler yeşil kartlılara bakıyor diye prim üstüne prim yaptılar ama malesef yeşil kartlılara özel hastaneler kapıyı gösteriyor.