Ya hala su basliklari gorebiliyoruz ya hayret ediyorum gercekten. Tr'de saglik sistemi gercekten cok gelismis ve bedava hangi acidan bakarsaniz bakin boyle soyle bi kafamizi cevirip bi ulke disindaki saglik sistemine baksak ya ilaca da 5-10 lira para verin bir zahmet ya sacma sapan hersey icin doktora giden bir milletimiz var isi olmayan cani skilan bi acile gideyim de doktora goruneyim mantiginda ulkemizde maalesef. Bence parali olmali zaten yoksa bunun onune gecilemeyecek soyle 30-50 lira falan katki payi olsun ki biraz caydirici olsun.
Abd de biz hasta olmamak icin dua ediyoruz valla sizin derdiniz bam baska

Gecen yil bu zamanlar bi dis cektirmeye gittim hastaneye bile degir normal ufak bi klinik $530 para odedim. Arkadasim'in apandisinde sorun cikti almak icin $10,000 ameliyat parasi istediler cocuk Trye gitti ameliyat oldu. Abd'de ssk diye bir kurum yok maalesef ozel saglik sigortasi alman gerekiyor ona da aylik minumum $200 oduyorsun ona ragmen hastane faturasinin %20 sini sen oduyorsun %80 ini sigorta karsiliyor ozel sigortaya o kadar para veriyorsun ona ragmen masrafa %20 katkida bulunuyorsun.
Bence saglik sistemimiz iyi ve her gecen gun daha da iyiye gidiyor. Ben sahsen katki payinin alinmasi hatta bir miktar da arttirilmasi taraftariyim ki gereksiz kullanim azalsin ve kalite artsin. Gercekci olalim gunde 300-500 sacma sapan hastaya bakan doktorla 100-200 gercek hastaya bakan doktorun verdigi hizmet arasinda mutlaka fark olacaktir.