7

muayene ücreti alınıyor o bile insanlara çok geliyor. Anlam veremiyorum, hocalarım bir hizmet alıyorsunuz? Bu devlet Cumhuriyet kurulduğundan beri vergi ya da hizmet bedeli ile kendini çeviriyor ve bu ezelden ebede böyle kalacak. Ayrıca acillerin dolu olmasının sebebi bilinçsiz olan Türk halkıdır. Sağlık çalışanı olarak söylüyorum: Dişi ağrıyan, başı ağrıyan, grip olan, halsiz olan, iştahı kesilen, canı sıkılan acile gitmesin. Bu bilinç bizlerde yerine oturmadıkça daha çok sıra bekleriz. Geçenlerde yeni Tuzla Devlet Hastanesini ziyaret ettim, ömrümde böyle bir yapı görmedim. Acili ayrı polikliniği, kliniği ayrı. Ancak acilden içeri girip bakın: %95'i grip.. Yazık gerçekten. He bi de gelenler reçete alıp gitse iyi ancak şöyle bir inatları oluyor:
"Ya bana hep serum takarlardı, serum tak. Serum serum serum serum istiyoz!"
Hocam benim için alınan 7 tl sorun değil, benim için sorun olan 7 tl nin karşılığına alamdığım hizmet. Öyle doktorlar varki sanki sen kuduz köpekmişsin gibi muamele yapıyor. Doktorların keyfini bekliyoruz, gidiyor geliyor dolanıyor beyefendi, hanımefendi ne zamna mıayene etmek istersen o zaman muayene olabliyoruz. Vergi vereleim hiç sorun. Sorun verdiğimiz vergilerin biz dönememesi. Yol vergisi veriyoruz köprü yapıyorlar parayla geçiyoruz, yetmiyor köprüyü satıyorlar oda yetmedi köprüden geçimeyince vergide veriyoruz

. O kadar vergi veriliyor anca gemiler var, makam araçları var