kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dgs ile geçiş yapıp Matematik-Bilgisayar okumuş biri olarak şunları söyleyebilirim. Bölüm baya zor. Özellikle matematikle aranız çok iyi değilse kesin zorlanırsınız. İleri düzey bir matematik gösteriyorlar. Şöyle söyleyeyim, Derste gösterilen bazı soruları , Dersin hocası haricinde üniversitede çözebilen insan yok. Diger hocalar dahil.
En az 1-2 dersten kalmadan geçip gideni görmedim

Şahsen ben kendi şirketim ve işime baktığımdan üniversitenin bana tek faydası askerlik süresi gibi gözüküyor. Matematik - Bilgisayarın iş alanı baya geniş diye biliyorum.Ama hiç detaylı araştırmadım.Ama geçmişe dönme şansım olsaydı bilgisayar mühendisliği okurdum.Matematik yüzünden kaldığım dersler vs masraflar derken +15 bin Lira zarar etmişimdir
Matematikle fazla aram yok hocam bi bu sene dgs için çalıştım bu bolum cok zor geçer sanirim siz geçiş yaptiginiz da kaç dersiniz muaf olmuştu hocam?

Demiroglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurumiçi yatay geçiş malesef kolay olmuyor, bende öğretmenlik bölümünü o niyetle yazdım kurumiçi yatay geçiş olursa geçerim diye, kontenjan açılmadı, açılsa şartlar uymadı. Öğretmenlik bölümü düşünürsen 2-3 senede bitirebilirsin.
Anladim hocam başka bi üniye bölüm degistirerek gitme şansımız var mı?

zee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadasim yine en iyisini sen bilirsin. ama bilgisayar muhendisi olmadan once kpss ile devlette bir yere onlisans mezunuyken kapagi atmak cok daha mantikli. sonra muhendislik kazanirsan yine oku. egitim hakki diye bir sey var memurlukta. bitirirsen de devlette kadron yukselir. tavsiyemi kendi aklinla degil de kamuda calismak istiyorsan calisanlara sorarak ve kpss de onlisans / lisans mezunu adaylari ile konusarak degerlendir. memurlar.nette vs. sor mesela.
2016 kpss den ufak tefek bi puan almıştım fazla anlamadigimdan hiç atanmak için başvuru vs yapmadim sizin bilginiz var mi özet geçebilir misiniz