LORD01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaslar wifi win modem kullaniyorum asagidaki komsuma internet vernek istiyorum kablosuz cekmiyor arada 3 kat var cunku . Wifi ile baglandigim bilgisayardaki interneti ethrnet kablosu ile asagidaki bilgisayara paylasabilirmiyim.yada nasil paylasabilirim yardimci olurmusunuz acaba ?

Öncelikle kablolu internetimizi kablosuz olarak dağıtmayı anlatmakla başlayalım.

Ağ ve Paylaşım Merkezinden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin’e tıklayıp ethernet kartlarımızı görüyoruz.
Burada kablolu Ağ bağdaştırıcı ya sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
Açılan pencerede Paylaşım sekmesinin altındaki ayarları aşağıdaki gibi değiştiriyoruz ve tamam deyip çıkıyoruz.

Artık kuracağımız Kablosuz Ağ’da internetimizi paylaşılabilir.Şimdi kablosuz ağ kurulumuna geçebiliriz.
Ağ ve Paylaşım Merkezi’nde Yeni bir bağlantı veya Ağ kur’a tıklıyoruz.
Daha sonra açılan sayfada Kablosuz Geçici(Bilgisayarlar Arası) Ağ Kur’a tıklıyoruz
Bundan sonra gelen sayfaya prosedür olarak ileri deyip geçiyoruz.

Bu işlemi yaptıktan sonra karşımızıa ağın ismini ve şifresini vereceğimiz sayfa geliyor.

Bu sayfada ağımıza isim veriyoruz.
Güvenlik çeşidini seçip şifremizi de girdikten sonra ileri dediğimiz zaman herşeyi uygun bir şekilde yapmışsak ağımızın kurulduğuna dair aşağıdaki ekran gelecektir.

Bu işlemimizin bittiğinin göstergesidir.Artık bilgisayarınızda kablosuz bir ağ kurdunuz ve bu ağda sizin bilgisayarınızdaki internette mevcut.

Kablolu interneti paylaşmak için ise aşağıdaki işlemleri uygularız.

Ağ ve Paylaşım Merkezi altından Ağ bağlantılarını görüntüle tıklanır.
CTRL tuşu basılı olarak internet olan ağımız ve interneti dağıtmak istediğimiz ağı seçeriz.

Daha sonra seçili ağ bağlantılarından birini sağ tıklayıp, ardından Bağlantıları Köprüle’yi tıkladığımızda işlemimiz tamamdır.En sağdaki simge köprü simgesidir.

(Alıntıdır deneyin yapamazsanız fotoğraflı olarak anlatım yaparım )