Merhaba Arkadaşlar,
Danışmanlık hizmeti veren bir firma sitesinde kullanılmak üzere adwords reklamları üzerinden sitemizi ziyaret eden kullanıcıların telefon araöalarını takip edebileceğimiz kendi içimizde bir yapı oluşturmak istiyoruz.
Google yönlendirme numaralarının hizmeti henüz ülkemizde kullanıma sunulmuş değil ve ne zaman gelicekte mechul bunun için daha önce Call Tracking Metrics kullandık ve şuan Infinity Cloud kullanmaktayız ancak bu hizmetlerin aylık maliyetleri 1500 TL'yi bulmakta
Benim aklımda her bir kampanyadan gelen ziyaretçi için sitede farklı numara gösterme düşüncesi var. Kişinin hangi reklam tıkladığını parametre ile alıp cookiye yazdıracağım ve oturum boyunca saklayacağım cookie verisine görede kişiye telefon numarasını göstereceğim bu sayede aranan numaranın hangi kampanya ile eşleştiğini bildiğim için santralde bu numara arandığında aslında bunun belirli bir adwords reklamı üzerinden geldiğini bileceğim.
Cevrimdışı dönüşümleri içeriği aktarma özelliğine bakıyorum ancak ortada şöyle bir sorun var adwordse dönüşüm aktarmak için bir GCLID idye ihtiyaç var ben arama yapıldığında kişiden bir id almadığım için adwordse bu dönüşümleri aktaramıyorum.rastgele bir GCLID id girersende google bu ziyaretçiyi tanıamdığı için hangi kampanyanın dönüşüm yaptığını bilemiyorum
Benzeri bir çalışma yapmış arkadaşlar varsa yardıma ihtiyacım var