Bu tarz ama daha sert bir cevap gelecegini biliyordum. Cunku genelde boyle oluyor.
Ben arkadasi anlamiyorum derken gercekten anlamiyorum. Hani arkadasi bir asagilamak, sacma sapan konusuyor demek icin degil. Bildiginiz yabanci bir dil konusuyormus gibi anlamiyorum. Bunu da sadece bu arkadasta yasamiyorum. Bazi insanlar ( cogunlukla bazi kadinlar ) degil videoda karsimda bile konussa ne dediklerini anlamiyorum. Bu insanlar %1-2 falandir. Cabalarsam da gerginlik hissediyorum. Daha once birinde boyle bir durum duymadim. Belki dunyada tekim ama karsimda bu anlamadigim insan turkce konussa cabalsa da anlamiyorum. Yanimizda biri varsa ne diyor diyorum anlatiyor. Belki ses tonu, belki dusunceyi aktarmak icin kurdugu cumleler, siralamasi, ornekler vs beni ambale ediyor.
Tam olarak bu anlamda biri arkadasin anlattigini ozetlerse okurum. Cunku anlamadim.
Türkçeyi doğru kullanmadığı ve cümleye bir çok yerden giriş yaparak toparlamak zorunda kaldığı için bende anlamadım hocam yani sende sorun yok üzülme