ilk önce tahminimi söylemeliyimki dolar yılbaşından sonra : 4 TL üstüne çıkabilirde.
ve bunun üstüne birkaç birşey eklemek istiyorum ve bu ekleyecekleriminde tamamiyle siyasi olarak hicbir alakası ve bir partiyi yerici veya diğerini masum gostericek kelime kullanmayacağım.
Ben bugüne kadar hep yurtdisinda olsamda Türklüğümle gurur duyup hep türk mağazalarını ve türk dükkanlarını tercih etmeye çalışmış hatta görevim gereği bile bazen türk insanları diğer insanlardan daha ayrı bir şekilde ilgilendiğim olmuştur.
Ama şu varki artık gerçekten Türkiye'nin vehamet durumunu görmesi ve insanlarımızın artık polyannacılık oynamayı bırakması gerekiyor.
Yurtdisindaki vatandaslarımızın hep genel Lafı Türkiye'nin ekonomisi harikaya gidiyor ooh maşallah gibi kelimeler yalan arkadaşlar yalan! yurtdisindaki (Benim gibi olan ) insanlar Euro üzerinden veya diğer döviz kurları cinsinden paramızı kazanıyoruz ve Türkiye'ye geldiğimizde Dövizleri bozdurup catır cutur yiyoruz.bizim aldığımız paralar TR'de alınan maaşlardan 3-4 kat daha fazla oldugu icin Euronun ve Doların Yükselmesi asıl bizim işimize geliyor. O yüzdende "Türkiye Ekonomisi İyiye gidiyor" yalanları çıkıyor inanmayın !
her seferinde söylerim Bulgaristanda yaşıyorum ve 2009-2010 yılları arasında 1 TL = 1 Leva idi.
TR de 1000 Lira maaş alan insan bulgaristana geldiğinde 1000 Leva ile Krallar gibi yaşıyordu , Bakın abartmıyorum emin olun Krallar gibi yaşıyordu.(Eskiden burda okumuş arkadaşlarınız varsa sorabilirsiniz)
suandaki levanın durumu bakınız : http://prntscr.com/h210h7
Madem ekonomimiz iyiye gidiyor neden olaki Paramız değer kaybediyor ?
Birde Ekonomik çevrelerin çok ritüel olarak yalanı var. Dolar rezervi merkez bankasında yükseldiği zaman dolar düşüyor.azaldığı zaman yükseliyor.
Arkadaşlar buda koskocaman bir yalandır.
Neden dicek olursanız Dolar fiyatı yükselmeye başladığı zaman neden 1 gün sonra Merkez bankası dolar kurunu düşürdük diye Çıkabiliyor ? madem dolar kurunu istediğin zaman düşürebiliyorsun.Sabitle o zaman dolar kurunu bunu nasıl beceremiyorsun ?
Türkiye'de artık Döviz yükselmesi siyasi partilere veya gündemde olan haberlere göre değişiyor.bazı kesimlerin kazancına kazanc katmak icin hile karıştırılıyor.
kimse bana ama kimsede çıkıp Parti söylemleri yapmasın veya ekonomimiz iyi demesin.Ekonomimiz süper diyen insanlar 1500 TL asgari ücret alip istanbul gibi yerde kirada oturup yaşasın 1 ay geçinsin inanalım ekonomimizin yeterli olduğuna ve süper olduğuna..