Şimdi -25.000 tl olan bakiyem düzeldi. sadece bloke duruyor. ve e-devlette görünüyor. benim icra müdürlügüne gidip ne demem gerekiyor ? Senet sahibi avukat zaten. bu sebepten avukat borçlu kişi ödesin kaldırayım diyor.
O işte bir terslik var. Hesabınızı -25.000 yapmaları ve boke koymaları, ikisi birden olması doğru değil. Bir usulsüzlük olmuş sanıyorum. Normalde sadece bloke olması lazım, yahut banka sizin hesabı kredilendirmiş olsa senet ödenip blokaj yine kalmış olması gerekirdi. Şimdi eksi bakiye düeltilmiş, avukat senet ödenmeden blokenin kaldırılmasını kabul etmeyebilir. Neticede siz bu senette bırçlu ya da müteselsil kefil görünüyorsanız buna istinaden borçu olan muhattab yerine konuyorsunuz. Dolayısıyla bu sebeple konan bloke işleminin kalkması için normal şartlar geçerli olur. Yani avukatın talebi ya da hukuken borcun ödenmiş görünmesi. Avukat bu durumda borç ödenene kadar ben blokeyi kaldırtmam diyorsa kaldırtmayabilir. Tekrar ediyorum, ben hukukçu değilim, ancak bunlar başımdan geçen meseleler olduğundan cevap yazıyorum. Örneğin TTK'da bir değişiklik olmuştur ve benim dediklerim artık geçersiz olabilir. Konuya bir avukat kardeşimiz yazmış olsa ben yazmayacaktım. Haddimi bilirim