Benim bildiğim mahkemede yazılı bir sözleşme, anlaşmaz, taahhüt yok ise geçersiz sayılıyor. Avukatlar veya bu tür bir sorun yaşayan arkadaşlar yol gösterebilir size
Yanlış biliyorsunuz o bahsettiğiniz ticari anlaşmazlıklar durumunda başvurulan durumlardır. Burada paradan ziyade bir hak kaybı var ve bunun alınması gerekiyor.
Yapacağınız şeyi söyleyeyim. Elinizdeki tüm dökümanlarla birlikte herhangi bir adliyeden 'ARABULUCULUK' hizmeti alın. Kısaca anlatayım;
Gidiyorsunuz dilekçeniz yazılıyor, size bir arabulucu atanıyor. Arabulucu karşı tarafı ve sizi masaya oturtuyor, anlaşma olursa saat ücreti olan 180 lirayı alıyor, anlaşma olmazsa para almıyor ve size bir tutanak teslim ediyor (karşı taraf anlaşmaya yanaşmadı yada siz) bu tutanak mahkemede delil olarak hatta karar niteliğinde bir evrak olarak kullanılıyor.
Ucuz - Hızlı ve güvenilir en kestirme yol bu.
Geçmiş olsun. Bende diğer arkadaşlar gibi hosting hizmetini önce ben veriyorum. İş bitiyor ödeme alındıktan sonra isterlerse hosting parası dahil ederek 2. ödeme alıyorum istemezlerse şifreleri teslim edip 1 hafta süre veriyorum. Bu kadar basit.
Tabi bu grafik işlerinde biraz farklı bunu da bilgisayarımla direkt müşteriye sunum yaparak çözüyorum.