by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Standartlara uygun ve temiz kodlama
Gereksiz sorgulardan kaçınma, page speed çalışması
Mobil uyumluluk,
Site içi hedef kelime yoğunluğunun oranlarına dikkat etmek (Ana hedef kelimeyle bağlantılı Long tail kelimelerin tespiti ve genel sitedeki kelime yoğunluğuna göre uygun miktarda geçirilmesi)
İlgili konuya ait yazıyı yazarken, nihai sonucu (yani ziyaretçinin öğrenmek istediği sonuç bilgisini) makalenin hemen başında vermeyip, ilerleyen paragraflarda vermek. Ancak bunu yaparken de sürekli aynı cümlelerle kelime tekrarı yaparak kullanıcıyı bıktırmadan, akıcı bir anlatımla ziyaretçinin makalenin büyük bölümünü okumasını sağlamak.
Hatta ve hatta, ben mesela son zamanlarda nihai sonucu farklı bir makalede yazıp, yazının ortalarına doğru nihai sonucun açıklandığı sayfaya link vererek, ziyaretçinin sitede gezinme sayısını arttırıyorum ve güzel sıralama yükselmesi sağlıyorum.
Benzer yazılar özelliği o kadar çok etki etmiyor, ziyaretçi tam olarak kendi aradığı bilginin sonucuna ulaşmak için, karşısına çıkan her linke tıklıyor ama benzer yazılara tıklama oranı çok düşük. Biz de bundan faydalanarak, ilgili makaleye gelen ziyaretçiyi, tam olarak istediği bilgiyi vermek için yazdığımız ikinci yazıya link verdiğimizde, ziyaretçinin buna tıklama olasılığı %90
İşte google'ın ve benim en çok sevdiğimiz ziyaretçi tipi, daldan dala atlayan, o sayfadan bu sayfaya tıklayan ziyaretçiler, sıralamalarda oldukça etkili.
Oturup sayfalarca yazı yazmakla bitmiyor iş, ziyaretçinin davranışlarını iyi analiz edip, site içi tasarımı, menülerin, bağlantıların konumlarını, stillerini v.s iyi konumlandırmak gerekiyor.
Hatta ufak tefek detaylar gibi görünse de, yazı fontundan tutun, arkaplan renk tonuna kadar bir çok kriter, ziyaretçinin site içi davranışlarını etkiliyor.
Sitede kullanılacak yazı fontu ve boyutunu seçerken, insanların alışkanlıklarını dikkate almak gerekiyor. (Kitaplarda, dergilerde kullanılan yazı fontlarına insanlar alışkın oldukları için bunları kullanmak avantaj)
Okunulaiblirliği en yüksek olan, Google Fonts sitesinde Türkiye lokasyonda en çok kullanılan yazı fontu Open Sans, Roboto, Lato, Oswald olarak sıralayabiliriz.
Yazının arkaplan rengi tam beyaz olarak kullanıldığında çok göz yorucu olduğu için, beyaz arkaplan kullandığım zaman ortalama sayfada kalma süresi 1 dakikanın altındayken, hafif kırık beyaz, açık gri ve beyazın ortalarında bir renk kullandığım zaman sitede ortalama kalma süresi 1,5 dakikanın üzerine çıktığını gözlemledim.
Satır uzunluğu 75 karakteri geçmesin, çünkü geçtiği zaman ziyaretçi bir alt satıra geçtiği zaman gözü alt satırı atlayarak sonraki satıra kayabiliyor. Satır aralığı ise %140 oranı idealdir.
Daha siteyi yayına almadan önce, bu tip ufak tefek ve önemsenmeyecek kadar ince detayları dikkate alarak sitemin on page seo aşamasını tamamlıyorum.
Daha sonrasında off page olarak, backlinkleri sadece tekil yazı linklerine alıyorum. Anasayfa ve kategori sayfalarına hiçbir zaman link almam.
Zaten kategorileri no-index ile google botlarına kapatıyorum. İndexlettiğim yerler sadece anasayfa ve tekil sayfalar.
Etiket hiçbir zaman kullanmam. (Katma değeri düşük sayfa uyarısının en temel sebebi bu etiketler ve resim galerisi sayfalarıdır)
Mesaim bitti ve gitmek zorundayım şimdilik bu kadar yazabildim.
İyi çalışmalar.
Çok güzel paylaşım olmuş gerçekten, teşekkür ederim.

Başka fikirleri olan var midir arkadaşlar? Belli bir makale sayısına ulaşıp siteyi konusundan uzaklaştırmadan üst sıralarda tutmak için neler yapabiliriz?