Mesajları tesadüfen gördüm. Bilgi vermeden duramadım.
Aşağıdaki bilgiler bilimsel veriler ve raporlar ışığında yazılmıştır.
(Bilgiler kulaktan doğma, gazete haberleri değildir. 2007`yılından bu yana dünya çapında yapılan ve bizzat benim de içerisinde bulunduğum araştırmaların sonuçlarıdır.)
1. Elektronik sigara sigaradan daha zararlıdır. (Ne kalitede ürün olursa olsun.)
2. Nargile sigaradan daha zararlıdır. (Tabi piyasada herkesin nargile dediği üründen bahsediyorum. Gerçek nargile tütünü yani Tömbeki bu kapsamda değildir.)
(Gerçek nargile yani Tömbeki dumanı ciğerlere çekilmez damakta tütün tadı hissedilerek dışarıya atılır. Doğru içim tekniği budur.)
3. Tüm tütün mamulleri sağlığa zararlıdır. Ama ille de tütün tüketecekseniz Pipo kullanmanızı öneririm. Doğru pipo kullanırsanız sigaraya nazaran %70 daha az zarar görürsünüz.
(Yanlış pipo kullanırsanız sigaraya nazaran 3 kat zarar görürsünüz.)
Bilginize sunarım.
Burak DEMİR
Türkiye Pipo Kulübü Başkanı,
Pipo Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
www.pipocu.com.tr
Öncelikle bilgilendirmeniz çok güzel. ancak, elektronik sigara kesinlikle zararsız değil. Kendi tecrübelerime dayanarak ve araştırmalarıma göre, normal sigaraya göre daha zararsız. Yurtdışı kaynaklı haberler ya da makalelere baktığımızda da bunu açık bir şekilde görüyoruz. Şuan İngiltere'de elektronik sigaraların neredeyse %60'lık kısmı reçete dahilinde karşılanıyor. elektronik sigaranın da tıpkı bir ilaç gibi yan etkileri var. bunun en basiti de gaz yapması. Bildiğiniz gaz yani

Ama dediğim gibi, denize düşen yılana sarılırmış. Ben bırakabileceğim düşüncesi ile elektronik sigara başladım ve 8 ay kadar bıraktım. bu süreçte elektronik sigarayı da 2 ay kullandım. ama sonrasında tekrar sigaraya başladım. bu da sigarayı bırakmanın sadece kafada bittiğini açık bir şekilde gösteriyor.