Eğer zamanla kendimi geliştirir daha farklı cihazlara geçerim diyorsan Eleaf Pico almanı tavsiye ederim. Fakat, elektronik sigaranın yanında kullanacağın likitlere çok dikkat etmeni öneririm. aksi taktirde sigaradan daha çok zarar alırsın. Pico cihazda Melo3 isminde atomizer geliyor. Tel ve pamuklama ile de uğraşmazsın. Yedek coilleri de oldukça ekonomik.
Mesajları tesadüfen gördüm. Bilgi vermeden duramadım.
Aşağıdaki bilgiler bilimsel veriler ve raporlar ışığında yazılmıştır.
(Bilgiler kulaktan doğma, gazete haberleri değildir. 2007`yılından bu yana dünya çapında yapılan ve bizzat benim de içerisinde bulunduğum araştırmaların sonuçlarıdır.)
1. Elektronik sigara sigaradan daha zararlıdır. (Ne kalitede ürün olursa olsun.)
2. Nargile sigaradan daha zararlıdır. (Tabi piyasada herkesin nargile dediği üründen bahsediyorum. Gerçek nargile tütünü yani Tömbeki bu kapsamda değildir.)
(Gerçek nargile yani Tömbeki dumanı ciğerlere çekilmez damakta tütün tadı hissedilerek dışarıya atılır. Doğru içim tekniği budur.)
3. Tüm tütün mamulleri sağlığa zararlıdır. Ama ille de tütün tüketecekseniz Pipo kullanmanızı öneririm. Doğru pipo kullanırsanız sigaraya nazaran %70 daha az zarar görürsünüz.
(Yanlış pipo kullanırsanız sigaraya nazaran 3 kat zarar görürsünüz.)
Bilginize sunarım.
Burak DEMİR
Türkiye Pipo Kulübü Başkanı,
Pipo Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
www.pipocu.com.tr