öncelikle şunu belirteyim, krediyi erken ödediğiniz için asla kkb puanınız düşmez kim uyduruyor? Fakat KKB sorgulanması yapmanın puan düşürdüğü vardır.
artık bankalar uyandı eskisi gibi değil, eskiden ara ödemeler yaptıkça dilerseniz vadeyi kısaltabiliyordunuz böylelikle ciddi bir faiz indiriminden yararlanıyordunuz.
şimdi ara ödeme yapınca vade küçülmediği için fazla bir etkisi yok bileşik faiz uygulandığı için banka yayıyor ve kazancını arttırıyor, tamamen kapatmanız gerekiyor.
siciliniz düzgün ve yeteri kadar resmi gelir gösterebiliyorsanız Enpara dahil tüm bankalar size kredi verecektir, istediğiniz kadar kredi çekip erkence kapatın bankalar siz erken kapatsanız da kazanıyor. şöyle ki;
hergün 30 bin TL kredi çektiğinizi var sayalım. banka sizden binde beş dosya masrafı alıyor ve ayrıca güzel bir Hayat sigortası ücreti alıyor, krediyi kapattağınız zaman Dosya masrafını cebe indiriyor, sigorta ücretinin de büyük bir kısmını iade etmiyor ve bir hafta içinde çektiğiniz krediyi kapatmış olsanız bile banka bu işten 500TL almış oluyor.

Allah kredi kullandırma ihtiyacını doğurmasın, faize bulaştırmasın inşallah.
zefirigrizan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada arkadaşlar ben deneme için şöyle bir ara ödeme yaptım. ortalama 152 TL bir taksidim vardı o otomatik ödendi. üstüne ben 350tl gibi bir ara ödeme yaptım.
Ben krediyi çektiğimde ilk etapta

Ana Para: 5.000
Toplam Ödenecek Borç: 7.341,33 TL idi
Ara ödeme yaptıktan sonra Toplam Ödenecek Borç: 7.188,36 TL oldu yani ortalama bi 152 TL faiz düştü + 16 TL de sigorta iadesi gerçekleşti.
Bu mantıkla bakınca her ay bu şekilde ödemeler yapsam 10 ayda 152x10= 1.520 TL faiz indiriminden yararlanmış olup toplam ödeyeceğim faiz 700-800 TL ama 12 aya indirip normal taksitlerle ödeyeceğim zaman ödeyeceğim faiz 500tl civarı. Arayıp soracağım 12 aya indirmek kredi notumu etkilemiyorsa 12 ay yapacağım eğer kötü etkiliyorsa 200-300 tl daha fazla ödeyip ara ödemelerle bu şekilde ödeyeceğim.
her ay bu şekilde ödediğiniz zaman 152Tl giderek artacaktır, çünkü anaparadan fazla düşüm yapıyor.
12 aya indirme Krdei notunuzu etkileyebilir şöyle açıklayayım. sizin kredibilite limitiniz vardır örneğin askari ücretli bir kişisiniz sizin limitiniz 700TL aylık ödemeye tekavül ediyor ise sizde vadeye kıstığınızda banka 700TL ödeme yaptıyorsanız ve Kredi kartı kullanıyorsanız Kredi liminitinizi zorladığınız için kredi puanınız düşer. ama Gösterdiğiniz gelir yüksek ve vade küçültmeniz kredibilitenizi etkilemiyorsa puan düşmez. ayrıca bu düşün puan çok büyük puanlar değildir 1800 puanınız var ise 1600 puana düşer ki oda düşük bir puan değil bankalar nazarında iyi bir puan olur.. Kredi taksitlerini geciktirmediğiniz sürece bankalar tekrar kredi verir.