Dediğinde haklısın titanda üretilen bir şey yok ve aptallık ama burada farklı bir olaydan bahsetmiş arkadaş... Hibe desteğiyle bir çiftlik kurulacağından ve anapara dahil paranın 1 yıl sonra 2.4 katına ulaşacağından yani %140 kar, çok ütopik gibi gözükse de bileşik faizde bu aylık %8 lik bir oranla kara denk geliyor. Bunu kazanmak zor değil... Gelelim banka kredisi hikayesine bu işten para toplayan adamlar milyonları toplayabiliyor, bankadan milyonluk kredi almak için gösterecek teminatı olmayabilir. İlk yatırım maliyeti için insanlardan para toplamak sanıldığı kadar aptallık değil. Söyle düşün, aynı vadede %10 kazanacağın bir iş için %8 borclanmak mantıksız mı ?
Bende parayı kesinlikle baskasına yatırmak taraftarı değilim yanlış anlaşılmasın ama bu işlerde düşünüldüğü kadar zor değil matematiksel olarak. 1 Yılda parayı 2.4 katı yapmak demek ayda sadece %8 kazanmak demek yapılmayacak şeyler değil
Hocam arkadaşlarımı dolandıran en son firma haftalık %4 kar veriyordu , bence aylık %8 kar vaadeden yer potansiyel *********** gözü ile bakılmalı (%100 demiyorum) , bu işleri yapan birilerine sorarmısınız hiç bir ekonomist'in hesabı var mı sizde? (siz değil bu işe bulaşmış insanlardan bahsediyorum) adamlar risk alıp altın-döviz-borsa üzerinden bu meblağları kazanamıyorlar (her yıl parasını 2 ye katlayan duymadım ben) birde banka teminat demiştiniz, bu işteki firmanın biri 50milyonTL teminatımız var diyor sizce bu kadar teminat ile kredi alınamaz mı? ha bu arada bir arkadaş görelim şu teminatı dedi bir ss koymuşlar A4 kağıdında 2dk da hazırlanmış mühür-kaşe-imza-resmiyete dair hiç birşey olmayan bir evrak, bukadar kolay mı para kazanıyorsunuz? yazıktır günah