Hocam vade nereden düzenliyoruz? Bankayı aramam mı gerekiyor bende de 3.000TL kredi varda 6 aya indirmek istiyorum
Evet arayıp yapabilirsiniz.
Krediyi erken kapatmak bankaların alacağı faizli parayı düşürdüğü için vermiyor mu diye düşündüm kendimce ama bilemedim. Zamanında ödemeniz sizin notunuzu da olumlu etkiler hocam erken kapatmanın ekstra bir faydası yok malesef.
Olur mu hocam. Örneğin ben şuan kapatmak istediğimde ortalama bi 50tl falan faiz ödemiş olacakken normal vadede ödeyeceğim zaman 2.000TL den fazla faiz ödemiş olacağım. En büyük faydası bu ödeyeceğim faiz az kalıyor.
Örneğin ben şuan 48 aylık vadeyi 12 ay'a böldürsem o zaman da ödeyeceğim faiz 500tl civarı olacak.
Tüm yorumları okumadım ama 2-3 kredi .ekip erken kapadığım ara ödeme bulunduklarım çok var.
Öncelikle ara ödeme yapınca bu sizin anaparanızdan direk düşer yani siz 500 TL ara ödeme yaparsanız bu ana paranızdan 470-480 tl arası + 130-150 tl arası toplam miktarın faizinden düşürür.
Ara ödemeleriniz ile ileriye dönük taksit ödenmesi farklıdır.
Her iki türlüde arada en fazla 100 liralık bir fark oluşur.
Annem eski bankacı onunla bir gece oturup baya baya bir araştırma yapmıştık her iki türlüde aynı anapara + faiz miktarını ödüyorsunuz.
Ama buradak AYNI kelimesi için ara ödemelerinizi önceden DOĞRU hesaplayıp adım atmalısınız.
Yoksa 5bin liralık kredide ben 2 kere 2bin lira ara ödeme yaparım zaten aradada elim raht olsun diye her ara ödemeden sonra parayı 48 aya yayıp aylık taksidi düşürürseniz faizini yükseltirsiniz.
Sonrada 2. ara ödemeye yapamazsanız kredi sonunda normalde ara ödemesiz 1000 lira faiz ödeyecekseniz 1300 lira faiz ödersiniz.
Hocam şimdi siz ara ödeme yapmayı mı tavsiye ediyorsunuz yoksa ara ödeme yapmak yerine ilerki dönem taksitleri ödemeyi mi?