Soltrate adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk mesajımda belirttiğim adımları uygulamadan gitara bodozlama dalamazsın maalesef en azından 2-3 hafta sol el parmakların su toplayıp iğileşmeli tellere bakmadan hangi telin kaçıncı perdesine bastığını bilmelisin. Sağ elinle değişik türde ritmler atmalı, farklı ölçülerde arpejler öğrenmelisin ve bunları hızlandırmalısın ki ileride nota ya da akorla ritm ya da arpej atabilesin, hızlı bir şekilde ki bunlarla direkt olarak bir şeyler yapabiliyor olasın. Ha ben teknik birşeyler bileyim, gam nedir, aralık nedir, dize nedir, bu dizelerin mantığı nereden gelir felan bileyim akademik bir bilgim olsun diyorsan o zaman başlangıç için Selim Işık hocalarını izlemen gerekir eğer kendi kendine öğrenmek istiyorsan. Tabii ki kulağımla duyduğum şarkıyı nota gerekemden çalabileyim diyorsan zaten en azından 3-5 aylık bir yoğun dönem geçirmiş olmalısın başlangıçta veya birinci, ikinci ayın sonunda olabilecek bir şey değil bu.
Sanırım anlamadınız hocam.
Ama gerçekten de çok detaylı yazdığınız için teşekkür ederim.
Selim Işık hocanın videolarını izleyeceğim zaten lakin mesela
1. Dersi indirdim.
2,3,4 indirmedim.
5. Dersi indirdim..
--------
Mesela günlük olarak sürekli Alt,Üst vuruşları deneyeceğim. Çünkü ben kendimi tanıyorum hop diye atlarsam bir süre sonra sıkılır bırakırım. İlk 1-2 ay durmadan egzersiz yapacağım.
Aslında aklımda ki fikir şu olacak.

1. Ay egzersiz.
2. Ay Akor, tab ne geliyorsa sırada.
3. Ay egzersiz.
4. Ay sırada ne geliyorsa.
5. Ay Egzersiz + Sırada ki
Sürekli bu azimle çalışarak Mayıs ayına kadar en kötü 5-10 parça çalmak istiyorum.