hsyseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gürcistanda yasal olarak kimlikle ve ya pasaportla girerseniz 3 ay kalma süreniz var deniliyor fakat tam 90 gün kalamıyorsunuz 85 de falan geri dönmeniz gerekiyor. 1 yıl içerisinde bu şekilde 3 kere gidip 180 günü tamamlamanız gerekiyor. Tamamladıktan sonra 6 ay değil,2 yıl türkiyede aracınızı kullanabilirsiniz deniliyor. Gümrük bakanlığı sorularınıza cevap olacaktır. Fakat bana sorarsanız,gürcistan hükümetinin dışişleri bakanlığına bir tercümanla birlikte gidip oturum için müracat ederseniz bankada bir miktar parayla birlikte,bir oturum kartı alıp da aracınızı rahatlıkla getirebilirsiniz. Herkese oturum vermiyorlar gerekli bir sebep istiyorlar. Mesela Lagodekhi Marjinaşvilide bir üniversite kayıdı yapın. Daha sonra kaydı dondurabilirsiniz. Senelik 5 bin tl bizim paramızla. Okula gideceğim gerekçesiyle rahatça alınıyordu geçen sene. Bi tercümanla birlikte gitmenizde fayda var.
Benim amacım Gürcistan'da bulunmak değil işte hocam, farklı ülkede bulunup sadece aracı Gürcistan'dan alıp getirmek istiyorum bu mümkün mü?