bence burda kargo şirketlerini hiç karalamayalım bende bi kargo şirketinde çalışıyordum ama durum hiç öyle değil gönderici kaynaklı sorunlardan dolayı bir çok kez kitleniyorsunuz yani müşteri ala koyuyor bırakmıyor 4 saat 5 saat e bu sefer diğer kargolar aksıyor adam genel müdürlüğü aramaya calısıyor arıyor göndericiyi arıyor onu yapıyor bunu yapıyor bunlarıda düşünelim ben gün içinde 140 adrese gidiyordum bi düşün gün içinde 140 adres
Siz az gidiyormuşsunuz

MNG nin eski çalışanlarındanım.
Gün içerisinde 180-240 adres arası dağıtım yapardım, üstelik bazen araç yetmezdi takviye yapardım, sokaklar dar olur yürüyerek koşarak giderdim bazen de kapıda kargoyu alacak olan teyze imza atmaz bir saat bekletirdi, ertesi güne kalsın mı o kargolar yandım ama sesimi duyan yok
Kargo neden geç geldi diye söylememek lazım aslında. Aşağıdakilerin hepsi başıma geldi.
- Kapıda ödemeli kargo sahte çıktı adamlar ellerine ne geçirirlerse üstüme saldırdılar.
- Firma, AÖ ( Alıcı Ödemeli ) kargo göndermiş ama müşteri " ben bunu alıyorum git firma ödesin" diyerek kapıyı kapatıyor ve akşam sen cepten ödüyorsun yada müdürüne bağlı.
- Kargoyu vermek için yazılan adresin önündeyim zile basıyorum yok, kapıyı kıracam artık ama kimse yok. Not bırakıyorum şahsi telefonumu yazıyorum arasın diye, tam sokağı dönüyorsun hop telefon " kardeşim, kargoyu vermeden nereye gidiyorsun, kör müsün yan tarafındayım bir saattir sana bakıyorum" demesi.
Daha neler neler

O yüzden şirkete gelen hiç bir kargoyu ( Çok önemli ise 10 TL fazla veriyorum gün içi kargo ile alıyorum ) sorgulamam neden geç geldin diye. Halden anlarım