Atalar boşuna dememiş hırsıza kilit dayanmaz, hiçbirşey azimli bir hırsızı durduramaz, sadece yavaşlatır.
Kapı kilitlerinde bulunan göbeklerin barel kısmını ayna tabiri edilen yeni tip bareller ile değiştirin.
şöyle bir kiliti açmak saniyeler sürer, kurbağacık v.b aletlerle çok kolay kırılır, ve kapı açılır.
fakat şöyle olan kilitler uğraştırıcı olduğu için hırsızlar boşa vakit harcamak istemedikleri için başka kapıya yönelir.
çelik kapıdan hırsızlık olmadı zaten.
balkondan girildi ve tırmanıyor adam şerefs.iz insan değiller maymun. darvin haklı mı ne..
Site hayatında asosyal oluyorsunuz. Ben ve eşim sosyal olmayı sevmediğimiz için sıkıntı çekmiyoruz

Asosyallikten kastım komşuluk ilişkileri. Buraya taşınalı 1 yıl oldu karşı komşumuzu tanımıyoruz hala. Ne onlar bize geldi ne biz onlara gittik...
Bu konu işte beni korkutuyor. Biz daha yeni geldik eve komşuda kağıt oynuyorduk. çocuklar uyurken telefonları kuruyoruz bizden ses gitmiyor çocuklar uyanırsa ağlarsa biz ses duyuyoruz. Anahtarımı komşuya bırakarak tatile çıkıyoruz balıklara yem atsın diye. Balkonda salatalık ektim büyümeye başlayınca onun tarafa da verdim öyleyiz yani. Çok sosyal insanlarız. Fakat sadece biz diğer komşular sizin söylediğiniz gibi.
Hocam bu sistemi kolay kolay oynayamazlar çünkü kapıdan girmeye kalksalar direk kapı alarm veriyor her odaya sensör atılsa bunlar gece devreye sokulsa 1 kıpırdama algıladımı direk alarm verir ondan kolay kolay kurcuklayamayacakları sistem emin olun ki.
Sistemin kayıt altına alması veya eve girince ses yada polisi araması sorun değil. Apartman girişi de tehlikeli olmaya başladı. Gündüz gözüyle kadının üstüne doğru yürümüş herif yani konu sadece ev değil.
niye sıkıntı olsun çocuklara dost bile olur.
Aslında bir süre sonra dışarı çıkarken de yanımıza alsak olur bence mantıklı. Bu konu hakkında bilginiz var mı yani telefonla konuşmak istesem yardımcı olur musunuz bana.
Öncelikle geçmiş olsun.Eğer çelik kapıdan giriliyorsa ilk etapta alarm bağlatın.Özellikle pronet gibi uzaktan yönetilen bir sistem olsun.
Bekarken oturduğum daire bana aitti, 4 katlı bir bina,13 daire var. Neredeyse tüm daireler gündüz vakti girdiler, defalarca ziller parçalandı. Yeni taşınan evli bir çiftin epey yüksek miktarda ziynet eşyası çalınmıştı hatta bir keresinde.Karşı dairemde tadilat varken çelik kapıyı girip girdiler, bakmışlar evin içi inşaat çıkıp gitmişler.Benim daireye tenezzül bile etmediler, alarm vardı. Sonraları alarmı söktürdüm, fakat sahte alarm sireni taktım.
Örneğin şu.
Bu bile caydırıcıydı.
Yukarda alıntıda belirttiğim gibi konu sadece evin içi değil ne yazık ki.