Kafamı dağıtmak ve bu konuya odaklanmak için forumdaki diğer konulara yorumlar yazdım fakat kafam bir türlü dağılmadı. Allah rızası için bi akıl verin.
Apartman 5 kat 10 daire bir de otoparkımız var. Ben orta kattayım ve komşumuzla aile ilişkilerimiz çok iyi.
Apartman içinde toplamda 5 hırsızlık girişimi 4 ü başarılı oldu.
Açık otoparktaki arabadaki 10 bin liralık malzeme çalınması güpegündüz
En son hırsızlık 1 saat öncesi araba hırsızlık girişimi...
En son olayı anlatayım. Zaten artık karar almam gerektiğini düşündüğüm olay bu.
Eşim saat 6 gibi markete gidiyor. Döndüğünde birisinin arka taraftaki kamerayla uzun sopa ile oynadığını görüyor. Yanına yaklaşıyor ve telefonla konuşur gibi yapıp diğer köşedeki kameraya doğru uzaklaşıyor. Eşim de ne yapıyorsun burada der demez duvardan atlayıp kaçıyor.
Eve geldiğinde olayı bana anlattı bende hemen aşağı indim komşumuza durumu anlattım ve tüm kameraların yönünün değiştiğini farkettim. Birlikte düzelttik. Biz kameraları düzeltirken 2 hırsızın 1.katta olduğundan haberimiz yok (zemin üstü). Ben 7 sülalesine söve söve evin etrafını geziyorum.
Sonra eve giriyoruz gece 1 de apartmanda konuşmalara uyanıyorum bi bakıyorum alt katımızın kapısında polis. Laptop çalınmış tv çalmaya fırsat bulamamış çünkü biz apartmanın etrafında gezdiğimiz için. Sonrasını kamera kayıtlarından izledik zaten hırsızın evde olduklarını oradan gördüm.
Bu hırsızlık olayından 1 saat önce de üst komşumuzun eşi arabayı park eder etmez üzerine doğru (hırsız olduğunu düşündüğümüz) bir adam yürüyor. Kadıncağız korkusundan kala kalıyor. Karşı apartmandan birisi çıkınca hemen geri dönüp kaçıyor.
Konunun özeti böyle.
Eşimle evi çok beğenerek aldık muhit de çok iyiydi fakat işin cılkı çıktı. Adam balkondan 1.kata tırmanırsa 2.kata da tırmanır. Polise açık açık söyledim yakalayın getirin bize teslim edin yarın çöpün içinden alırsınız ama öyle yapmayacağı aşikar.
Hırsızlar kalabalık ve bizim artık bir karar almamız gerekiyor. Ben kendimle ilgili korkum yok fakat eşim ve iki çocuğum var onlara zarar gelmemesi benim için herşeyden öncelik.
Dün gece 5 saat boyunca camın kenarına oturup hesap yaptım;
- Binanın etrafını tel örgü yapıp üstüne jiletli tel girişe de iki sağlam kamera
- Harekete ve sese duyarlı kamera (daire girişine ve balkona)
- Alarm sistemi
- Köpek
- Polis işe yaramıyor diye nöbet
En son bu akşam gündeme aldığımız evi satıp başka eve geçmek. Fakat gideceğimiz yerde böyle birşey olmaması garanti değil. Pendik'te E5 altında site çok yok kurtköy tarafında daha çok var ama orası da işe uzak.
Ne yapsak bi akıl verin...