Merhabalar, burada nacizane kendi hayatım ile ilgili örneklere yer vererek, çocuğu olan arkadaşlar için online oyunların yarattığı tehlikeden söz edeceğim. 25 yaşında halen üniversiteyi bitirmeye çalışan birisi olarak 4 - 5 yıldır Leage Of Legends oyununa sarmış durumdayım. Bu oyunu zaman zaman silsem de belli bir süre sonra tekrar indirerek, hayatımdaki boşluğu doldurmaya çalıştım. Bu boşluğun asıl sebebinin oyun olduğunu bile bile bunu defalarca yaptım. Oyunu aktif olmam gereken dönemlerde saatlerce oynadığımdan dolayı, aktif bir karaktere sahip olamadım ve oyun sayesinde miskin, uyku düzeni bozuk birisi oldum.
Bu söylediklerim tabi ki benim başıma gelenler, pek çok insanda her işi aynı anda yapabilecek kabiliyet ve donanıma sahip ancak ben küçük yaşlarımdan itibaren oyunlardan bir dünya yarattığım için, ne yapabileceğini bilmez, kendini geliştirmekten aciz, enerjisiz bir yapıya sahip oldum. Uyku düzenim çok kötü ve bu yüzden inanırmısınız pek çok sınava bile giremedim. Pek çok kez düzene girmeye çalıştıysam da bu kısa süreli oldu, çünkü yıllardır bir şey yapmıyorum.
Eğer çocuğunuz varsa onun hayatını oyunlar çerçevesinde şekillendirmesine zorla da olsa engel olun, oyunlar günümüzde sigaradan daha zararlı olabiliyor.
benimde durum ayni hocam ama ben biraktim dedigin gibi enerjisiz ve pasif yapiyor