merhaba
linux güncellemelerini incelerken gördüm. hem sanal hemde NB da kurulum yaptım
ilk ve bir türlü çözemediğim sorun Türkçe klavye desteği... ilk kurulumda Türkçe yi seçmeme ve açılışdan sonra ekranlar Türkçe gözükmesine rağmen arama veya komut satırı ekranlarında Türkçe yazamıyorum. Settings den gidip Klavye yi Türkçe ye çevirdim ve diğer tüm klavye düzenlerini yani ing yi sildim. bir süre bu şekilde sorunsuz çalıştım ama upgrade sonrasında maalesef klavye düzeni Türkçe olmasına rağmen gem gui hemde komut satırında Türkçe yazamıyorum. Şimdi WPSWriter ı açtım.. onda da durum aynı
Windows daki mapnetwork mantığında kısa yollar oluşturmak mümkün mü ve nasıl ? ve windows da kullandığım BAT file larım var.. windows makinelere kısa yollar yaptıktan sonra bu bat dosyalarımı modifiye etmek istiyorum.. cobian backup gibi bir zamanlayıcı ile de bu komut dosyaları ile copy ile yedeklerimi taşımak.. rar lamak vs vs... maalesef kullandığımız db yapısı güncel backup yöntemlerini desteklemediği gibi aktif kullanımdaki dosyaları aynı anda dosya erişimi sebebi ile rar layamıyorsunuz.. dolayısı ile başka bir dizin veya pc ye kopyalayıp akabinde o dizinleri rar lıyorum.
Windows da realvcn için shortcut larım var. network deki kullancılara erişmek için. linux de bunları kullanmak veya bu şekilde kısa yollar üretmek.. örneğin 1den fazla skype çalıştırmak için hazırladığım kısayol tuşları... rdp ler..
gelelim fantezi kısmına... deepin de 2 adet tema (siyah-beyaz) ve 3 adet de icon paketi ile geliyor. ben biraz fantezi yapmak istiyorum ve 3D hale getirmek istiyorum. şuan kurulum yaptığım NB celeron işlemcili ama deneme amaçlı zaten.. istediklerimi yapabilirsem .. e5-2670 e taşınacağım.

bolca youtube seyrediyorum ama herşeyi aynı anda bulmak zor.. bu tür konuları ve destekleri - tecrübeleri paylaşan vede kendimde paylaşacağım bir forum/grup/chat varmı ?