Rojhatx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki harami neye gore soyluyorsunuz islamiyete gore kurandaki haHocam aynı cevap sizide tatmin eder ayrıca ngi bilgiye dayanarak haram, sadece haram diyerek kestirip atiyor herkes onume gelen hoca olmus
Kuran-ı Kerim'e göre haramdır!
Bakara suresi 275 ve 281 arasındaki tüm ayetleri incelersen Allah'ın bu konuda ki hükmünü açıkca görürsün.
"Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Alış veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır. (KAYNAK: Bakara 275)"
Ayrıca hükümleri bilip anlatmak için hoca olmaya gerek yok. Zaten her müslümanın bilmesi ve bilmeyenlere anlatması gereken hükümler bunlar..
Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faiz niye haram olsun? Ben paramı bankaya yatırıyorum. Banka benim paramı kullanıyor ve bana payımı ödüyor. Benim paramla, ihtiyacı olan birine kredi veriyor. O kişi, çektiği paranın faizini ödüyor.
Türkiye'de kredi kartı kullanmayan kaç kişi var? Bu konuya " Faiz haramdır " yazanların bile kredi kartı vardır. E sen niye kredi kartı kullanıyorsun o zaman?
Ev kredisi çekerken faiz ödüyorsun, araba kredisi çekerken faiz ödüyorsun, kredi kartını kullanırken faiz ödüyorsun. Bunlar günah değil de, benim paramı faize yatırmam günah öyle mi? Güldürmeyin beni arkadaşlar.
Biz şu faize, yılbaşına, içkiye, kızlı erkekli evde kalmaya kafayı taktığımız kadar; tecavüzcülere, çocuk gelinlere, töre cinayetlerine, yolsuzluklara kafayı taksaydık, şimdiye çağ atlamıştık.
Neden haram olduğu konusu Allah'ın kuranda açık ayetiyle sabit. Kuran'a inanmiyorsanız o durum başka.
Kafayı öteki şeylere taksaydık çağ atlardık demişsiniz ya hocam. Sanki İslam ve islamcılar faizi ve diğerlerine kafayı takıyorda tecavüzü cinayeti önemsemiyor mu? Burda resmen bunu demeye çalışmışsınız.

Ülkemizde islamın hükümleriyle ilgilenen çok az kişi olduğu çekilen kredilerin, işlenen suçların çokluğu, namaz kılanların sayısının azlığı vs durumlardan gayet net belli zaten. Ayrıca normal şartlarda diğer söylediklerinizde de islamın hükümleri açık ve net. Müslümanlar faizin haramlığına ne kadar takıyorsa tecavüze yolsuzluğa vs hepsinede aynı yaklaşır. . Asıl onları durumu takmayanın islam değil, islam dışı düzen olduğuda çok açık. Bu durum tecavüzlere, cinayetlere, yolsuzluklara verilen cezanın azlığından ve islamdaki hükümünün ağırlığından anlayabilirsiniz.
Eğer Ülkemizi bu kadar az sayıda olan İslamcılar yüzünden geri kalıyorsa islamcı olmayanlar ne yapıyor?
Misal siz madem önemsemiyorsunuz. Böyle şeylere takılmamak gerektiğini söylüyorsunuz İslam hükümlerini önemsemeyerek ülkeye fayda eden ne yaptınız çok merak ettim doğrusu?