Konunun ilk 2 sayfasını okuyabildim ve dehşete düştüm. Yani faizin haram olduğu, kesin olarak yasaklandığı Kur'ân ile sabitken, açıklamaları da sahih hadislerle günümüze kadar elhamdülillah ulaşmışken, nasıl olur da faizin haram olup olmamasını tartışabilirz? Belki bazınızın dini İslam olmayabilir, buna karışan da yok; ama dinin islamsa da sen faize karışamazsın. Bu kitapla, sünnetle, icmayla sabittir. Hiç kaçarı yok.
Burada aklı başında saydığımız koca koca bazı adamları da kötüyü doğru görmek için kötü olduğunu söylediği şeyleri ve kimseleri örnek gösterirken görüyorum. Mantıksızlıkla ve konu hakkında bilgisiz bir şekilde ahkam kesmek, hele ki mesele din olunca, bu kadar ucuz mu?
Ayrıca, dini konuşmanın zamanı mı olur? Din bu kadar küçümsenir mi? Arkadaşlar, yarın öldüğünüzde tok ölmüş olmanız mı yoksa Müslüman olarak ölebilmiş olmanız mı önemli? Çünkü burada Allâh'ın bir emrini inkar edenler dahi olmuş. Müslüman iseler dikkatlerini çekmek istiyorum.
1) Fâiz haramdır. Fâizin şöylesi böylesi değil, hepsi haramdır. (Bakara, 275-276. ayetler, aynı sûre 278-279. ayetler, Al-i İmran, 130. ayet ve başka bazı ayetler) (Hepsi derken kısaca açıklayayım; hadislerle ile bildirildiğine göre faizin 70 türü vardır, faiz sadece bor para verip geriye daha ok para istemekten ibaret değil, faiz bir kavramdır, tek bir işelmin ismi değildir. Ayetlerin bazısında faiz yemek olarak, bazısında tek başına "faiz" olarak anılmıştır.) Kur'ân'da haram olduğu zikredilen bir şeyi helal saymak, Allâh'ın sözünü inkar ve otoritesine isyandır, yani dinden çıkmaktır. Bu konuda Müslümanım diyen çok çekinerek konuşmalı.İnkar etmeyen günahkar olur, nşâallâh tevbe ederek kurtulur. Ama inkar eden dinden çıkar arkadaşlar, Allâh muhafaza.
2) Kredi kartıyla taksitli altın alışverişi de bu kapsamdadır. İnternetten altın almak, kuyumcudan taksitle altın almak, internetten döviz almak-bozmak, bunlar da faizin türleri arasındadır, hepsinin fıkhi açıklaması ve dayanakları sabit, dört mezhepte ittifak edilmiş meselelerdir. Aklımıza yatmıyor demeyelim, bir damla meniden doğduk çok mu akla yatıyor? Yahu arkadaşlar, kardeşlerim, bunlar ilmihal konusu, yani senelerce fıkıh okumaya da gerek yok, herkesin evinde bulunması gereken ilmihalde geçen meselelerdir. Ve bu en büyük itikad konusudur, Allâh'a inanmak, kitaba inanmak... Çok küçük yaşlarda öğrendik; unuttuk mu?
Ben bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum. Bakın yukarıda yazdığım hiçbir şeyi, hiçbirinizi kınamak için değil, ahiret konusunda uyarmak için yazdım. Burada Müslümanım diyen yazdıklarımı üzerine alsın. Mesele, tavsiye şu ki; konu din olunca, konuşulan şey hakim olduğunuz bir konu değilse onu inkar etmeden evvel çok düşünün, araştırın. Şeytan 1 sefer Allâh'ın emrine itaat etmedi, cennetten kovuldu. Biz bir başka emrine itaat etmeyip mi gireceğiz? Hele ki itaat etmemeyi bırakın inkar söz konusu olabiliyor, Allâh korusun arkadaşlar, çok dikkatli olalım. Bunlar tartışmalı meseleler değil, bunlar zaten bilinen, Kur'ân ile, hadis ile sabit, bilinen meseleler. İnanan için, din şakaya gelmez, hafife almayalım arkadaşlar.

Atlamışım, konuyu açan arkadaşa da bit not ekleyeyim:
Kardeşim, ev almak için de olsa faizli işlem yapman haramdır, faiz külliyen haram; çok basit yani. Zaruret bu değildir. Neden dersen, evin olmadan ölmek seni dinden çıkarmaz. Yahut yaşarken ev almadın diye cehenneme girmezsin. Yahut mülk olarak evin yok diye aç kalmazsın. Zaten taksitle ev alayım diyen parası olmayan birinin 10-15 sene borç ödemesi lazım. Bu işlemi fazili bir yerden yapman yine haramdır, faiz haramdır çünkü; Allâh böyle buyurmuş. Diğer yazdığınız maddelerin çoğunun dini dayanağı yok, bazıları da eksik olmuş ki yanlış yönlendirmeye sebep olabilir. Gerçekten merak edene özelden detaylandırabilirim. Yoksa yazılar 3 gün sonra konunun başını sonunu okumayan biri tarafından yanlış anlaşılıp yine yanlış amel edilmesine sebep olabilir. Onun için burada ilmihal bilgisi dışına çıkmııyorum.