GalipErdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba. Yalnızca GK-GY'den sorumlusunuz. 30 Türkçe, 30 Matematik, 27 Tarih, coğrafya, güncel bilgiler ve vatandaşlıktan da 33 ve toplamda 120 sorudan sorumlusunuz. KPSS A grubuna hazırlandım, GK-GY etkisi az olduğu için çok fazla bakamadım. Alt yapım vardı 85 puan aldım. Yalnızca son 1 hafta tarih bakma fırsatım oldu.

Mühendislik için 85+ puan almanız gerek. Kesinlikle kursa gitmeyin. Vakit kaybı olacaktır.
Türkçe, matematik, coğrafyayı herhangi bir konu anlatımlı kitaptan çalıştıktan sonra bol bol özgün soru çözün.
Sınavın en önemli testi şüphesiz tarih. Asıl belirleyici olan bu kısım oluyor. 2 senedir sınava giriyorum ve tarihin pusulası kitabından çalıştım her iki girişimde de 21-22 arası net yaptım.
Vatandaşlıkta zorlanabilirsin. Çok kolay ancak hukuk ve iibf mezunu haricindeki adaylar zorlanıyor bu kısımda. 9 soru çıkıyor. A kadro, Pegem, Murat veya Yediiklim'in kitaplarından herhangi birini almanı tavsiye ederim.

Kendim halledemiyorum dersen; http://video.unibilgi.net 'ten izleyebilirsin.

Sınavdan yüksek puan almanın püf noktası şudur: Sınava kadar 2 kez konuları dönün ardından piyasada ne kadar kaynak varsa özgün soru çözün. Son 10 yılın çıkmış sorularına bakıp ÖSYM ne tarz soru sorabilir fikir edinin. Aklına takılanları sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim güzel bir açıklama olmuş hocam. Sadece kitap alıp çalışmanın yanında dediğim gibi güncel olarak anlatımların olduğu fiyatı da uygun hocalar/siteler de bakıyorum bir yandan. Tarihin Pusulası gibi böyle kilit kitap isimleri paylaşabilirseniz bende ona göre almak istiyorum. Teşekkür ederim tekrardan.