Faiz niye haram olsun? Ben paramı bankaya yatırıyorum. Banka benim paramı kullanıyor ve bana payımı ödüyor. Benim paramla, ihtiyacı olan birine kredi veriyor. O kişi, çektiği paranın faizini ödüyor.
Türkiye'de kredi kartı kullanmayan kaç kişi var? Bu konuya " Faiz haramdır " yazanların bile kredi kartı vardır. E sen niye kredi kartı kullanıyorsun o zaman?
Ev kredisi çekerken faiz ödüyorsun, araba kredisi çekerken faiz ödüyorsun, kredi kartını kullanırken faiz ödüyorsun. Bunlar günah değil de, benim paramı faize yatırmam günah öyle mi? Güldürmeyin beni arkadaşlar.
Biz şu faize, yılbaşına, içkiye, kızlı erkekli evde kalmaya kafayı taktığımız kadar; tecavüzcülere, çocuk gelinlere, töre cinayetlerine, yolsuzluklara kafayı taksaydık, şimdiye çağ atlamıştık.
Bütün dünya wpa2'nin kırılmasıyla meşgul. Biz faizle yada her sene ramazan ayında sakız çiğnemek, diş fırçalamak orucu bozar mı sorularıyla uğraşmaya devam edelim. Üretmeyip geliştirmeyip bin yıldır aynı sorularla uğraşıyoruz. Bu şekilde faizlere mahkum oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.
Tespit gibi tespitler adam gibi adamlar.
Hocam bu şekilde düşünen herkez suudi arabistanın tamamının müslüman olduğu düşünüyor.
Konu da şahsımın yorumuna bir iki kişi altındı yapmış.Lakin senin yorumuna cevap verme gereği duydum.
1-Öncelikle ülkemiz de yaşayan diğer dinlere mensub olup ve foruma üye olan arkadaşlardan özür dilerim.Düşününce üst de ki yorumum bu açıdan maksadını aşmış.
2-Yeniceri ve PsdBul üstadlarım konuya yapılacak en güzel yorumlar yapmışlar.