mustafaysn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ticarette 2 taraf vardır alıcı ve satıcı. Ve ticarette aslolan da 2 şey vardır, alınacak bir mal ve o malı satın alma gücü.
Elinde satın alma gücü bulunmayan kişi mala nasıl talip olabilir?
Hiçkimse çıkıp şu kadar para alıyorum, ben nasıl düzlüğe çıkıp şunu yapabilirim, bunu yapamam demesin. Benim hayatımda kendisini ne kadar sevmesem de saygı duyduğum örnekleri var. Eğer bir şeye ulaşmak istiyorsan çaba göstereceksin hocam.
2003-2004 senelerinde asgari ücretle 2 çocuk yetiştirmeye çalışan bir adam, günde 6 saat ek iş yaparak, ek işten kazandığını adam gibi biriktirerek mesayili çalıştığı işinin haricinde yine ek olarak kendi işini kurdu. Şuanda bu bahsettiğim adamın 2 tane kız, 2 tane erkek öğrenci yurdu var, galerisi var ve müteahhitlik yapıyor. Kendisini sevmiyorum fakat, ben bu büyümesine şahitlik ettim. Saygı duyuyorum.
Her ne olursan ol iyi kötü ama bir emek veriyorsan bahsettiğin adam gibi karşılığını alırsın. Adam çalışmış çabalamış emek vermiş sonucunda maddi oalrak hedeflerini tutturmuş demekki..
mustafaysn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşam şartları apayrı bir konu. Hayat bizi bu yola itiyor demek, ben rahatımı ve keyfimi düşünürüm, gereğini de yaparım. Dinimin kısıtları karşısında da hayatı bahane edip, günahından kurtulurum demek. Öyle bir dünya yok be hocam. Varsa da o dünya burası. Burda çevremizdekileri kandırmak kolay. Ahirette kimi kandıracağız? Allah'ı mı?
Yazdığım yazıdan ne çıkarttınız da bunu yazdınız anlamadım açıkcası. Verdiğiniz 3k lık maaş örneğine başka bir örnek yazdım. Yaşam şartları deyip çalp çırp ona buna tecavüz et yazmadım..
Herkes hoca olmuş hekes vaaz veriyor..