aztech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aylık 3000 maaşla bu ülkede nasıl ev alabilirsin hocam ? Aylık 1000tl kira ödüyorsun geri kalanıda yem içme zaruri giderler hadi aylık kenara 500 hatta 1000tl koysun şuan bir ailenin oturabileceği en kötü ev 2+1 dir onunda ortlama 200bin de e bu adam bu eiv almak için 200 ay para biriktirek 200 ay sonra bi bakmışın ev olmuş 350 bin hadi 150 ay daha para biriktir... Sonsuz bir döngüye girersin.
Düzen bizi kredi çekmeye mecbur bırakıyor hocam. Ha ben ömür boynca kirada oturacam aylık şuan 1000tl 10 yıl sanra 2500tl kira verecem dersen orasıda eyrı bir onu. Bir arkadaş yazmışya çolunun çocugunun rızkını faize veriyorsun diye bu rda da kiraya veriyorsun o zaman...
Ticarette 2 taraf vardır alıcı ve satıcı. Ve ticarette aslolan da 2 şey vardır, alınacak bir mal ve o malı satın alma gücü.
Elinde satın alma gücü bulunmayan kişi mala nasıl talip olabilir?
Hiçkimse çıkıp şu kadar para alıyorum, ben nasıl düzlüğe çıkıp şunu yapabilirim, bunu yapamam demesin. Benim hayatımda kendisini ne kadar sevmesem de saygı duyduğum örnekleri var. Eğer bir şeye ulaşmak istiyorsan çaba göstereceksin hocam.
2003-2004 senelerinde asgari ücretle 2 çocuk yetiştirmeye çalışan bir adam, günde 6 saat ek iş yaparak, ek işten kazandığını adam gibi biriktirerek mesayili çalıştığı işinin haricinde yine ek olarak kendi işini kurdu. Şuanda bu bahsettiğim adamın 2 tane kız, 2 tane erkek öğrenci yurdu var, galerisi var ve müteahhitlik yapıyor. Kendisini sevmiyorum fakat, ben bu büyümesine şahitlik ettim. Saygı duyuyorum.
Yaşam şartları apayrı bir konu. Hayat bizi bu yola itiyor demek, ben rahatımı ve keyfimi düşünürüm, gereğini de yaparım. Dinimin kısıtları karşısında da hayatı bahane edip, günahından kurtulurum demek. Öyle bir dünya yok be hocam. Varsa da o dünya burası. Burda çevremizdekileri kandırmak kolay. Ahirette kimi kandıracağız? Allah'ı mı?