Paran olduğunda alacaksın hacım diyebilirim. Satın alma gücün olmadan bir şeyi satın almaya kalkıyorsan "vay efendim zora düştüm, imkansızlıklar içindeyim" demek hikaye. Adamın 3 bin lira maaşı var, birikmiş 5 bin lirası var, kredi çekip 20 - 30 bin liralık araba alıyor. E be kardeşim, az daha dişini sık paran kadar araba al demezler mi?
aylık 3000 maaşla bu ülkede nasıl ev alabilirsin hocam ? Aylık 1000tl kira ödüyorsun geri kalanıda yem içme zaruri giderler hadi aylık kenara 500 hatta 1000tl koysun şuan bir ailenin oturabileceği en kötü ev 2+1 dir onunda ortlama 200bin de e bu adam bu eiv almak için 200 ay para biriktirek 200 ay sonra bi bakmışın ev olmuş 350 bin hadi 150 ay daha para biriktir... Sonsuz bir döngüye girersin.
Düzen bizi kredi çekmeye mecbur bırakıyor hocam. Ha ben ömür boynca kirada oturacam aylık şuan 1000tl 10 yıl sanra 2500tl kira verecem dersen orasıda eyrı bir onu. Bir arkadaş yazmışya çolunun çocugunun rızkını faize veriyorsun diye bu rda da kiraya veriyorsun o zaman...