Faiz yemek günah onu biliyoruz da kredi çekerekn faiz yemiyoruz ki. Ben daha önce kredi çekmenin günah olduğunu duymadım.Eğer ben birisine borç para verip te fazlasını alıyorsam bana haramdır fazla verenin günahı varmıdır bilemiyoruz.Herkes kafasına göre haram yazmış.
Sizin şu cümleniz aynı "adam öldürene günah varda yardım edene var mı?" gibi birşey olmuş.. Biz işkembeden sallamıyoruz..
"Allah Resûlü (aleyhisselâm) fâiz alana da verene de lânet etmiştir" Kaynak: Müslim, Sahîh, III, 1218.
Fâiz alana, verene, yazana ve şâhitlerine lanet edilmiştir Kaynak: Ebûbekr b. Ebî Şeybe, el-Kitâbül-musannef, I-VII, (thk. Kemâl Yûsuf el-Hût), Riyad: Mektebetür-Rüşd, 1409, IV, 447-448.
Alması haram olanın vermesi de haramdır Kaynak: Celâlüddîn es-Suyûtî, el-Eşbâh ven-nazâir, Dârul-Kütübil-İlmiyye, 1990, s. 150.
(Bir dirhem
faiz alıp
vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani]
Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) faiz yiyene, yedirene, faiz muamelesini yazan kimseye ve bu muamelenin şahitlerine lanet etti! ve: Onlar günahta eşittir! buyurdu. Müslim 1598/106, Ebu Yağla 1849, İbnul-Carud 646, Beyhaki 5/275, Begavi 2054, Ahmed 1/393, 3/304, Tayalisi 343, İbni Hibban Mevarid 1112