Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu farklı yönlere çekmek istemiyorum. Ama yaradanın emrinin başını örtmek olduğunu, sadece müslümanlar söylüyor. Herkesten aynı görüşü bekleyemeyiz. İkincisi, cımbızla aldığın yere dikkatlice bakarsan, 2 yaşındaki kızları kapatmaktan bahsettim. Benim annem de kapalıdır. Kapanmayla alakalı bir durum değil söylediğim. Bir insan, 2 yaşındaki bir kızın başını neden kapatır? Çocuk o daha çocuk. Kim ona kadın gözüyle bakabilir? Bana kimse bunun açıklamasını yapamaz.
Ayrıca, bu kaybettiğimiz kız çocuğunun 16 yaşında olduğunu ve günümüzde bu tür cümlelerin gençler arasında sıklıkla kullanıldığını unutmayalım. Hakkında koruma kararı çıkarılsa ne olacak ki. Koruma verilecek polis kalmadı ülkede. Ayrıca haberlerde çok gördük, korumayla görevli polisi bile şehid edenler var bu ülkede.
Bu tür olayların önüne geçebilecek tek bir şey var: Eğitim. Bir ülkede eğitim sistemi işlemiyorsa, o ülkeden hiçbir şey olmaz.
Başı örtmen önceki dinlerde yoktu. Kur'an'da bu açıkça söyleniyor;

Nur Suresi 3.1 ayet. Meali aşağıda var.

2 yaşındaki bir çocuğun başını kapatmak ne gibi bir sakınca görüyorsun. Başını kapattığın zaman tüm kötülüklerden koruyor musun sanıyorsun. Kız çocukları 7 yaşında ergenliğe girerler ve başlarını kapatmaya teşvik etmek gerekir. 2 yaşında başlarsan sana zararı yok seni rahatsız eden kısım nedir onu sormuştum evet konuyu farklı yere çektin.

Mesajımda koruma çıkartılsa bile sonuç değişmeyecekti diye yazmışım.
Kızın yazdığı ona yapılanları meşru yapmaz, ne yazarsa yazsın o kısmı niye alıntıladım anlamış olmanızı bekliyorum.

Bakın baş kapatmanın yada Müslüman olmanın eğitime bir engeli yok. Allah korkusu olan bir insan cinayet işlemez. Laik eğitim sisteminde Allah korkusu anlatılmaz bu eğitimi de anne baba verir çocuk camiye gider öğrenir bulunduğu ortamdan alır bu eğitimi ve öğretiyi. Siz eğitim demişsiniz hangi eğitimden bahsediyorsunuz. Tuvaletlerin ortak kullanımı olduğu bir üniversitede eğitimin nirvanasına mı ulaşılıyor. Açık ve net söylüyorum. İnsana ahlaki ve dini eğitim vermediğiniz sürece bu işlerin önüne geçemezsiniz.

Bilim İslamsız olmaz
İslam bilimsiz olmaz.

Alıntı
Diyanet İşleri: Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!